Kyra

769x bekeken, aangeboden sinds 21-06-2021
Onbekend
Aantal reacties: 0 van 15
Match alert uitgeschakeld voor gasten

   Teef
   2 jaar oud
   Onbekend
   Veeningen, Drenthe (NL)

   Gevraagde vergoeding € 200.00 (excl. € 6.99 bemiddelingskosten)

   Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Kyra is pas 2 jaar oud, maar heeft het in die korte tijd niet gemakkelijk gehad. Kyra is gedumpt op een industrieterrein op Curaçao toen ze amper zes maanden oud was. Om haar een betere kans op een mooie toekomst te geven is ze eind 2019 naar Nederland gekomen waar ze bij een foster verbleef. In augustus 2020 is Kyra vanuit de foster naar ons verhuisd. Helaas kan Kyra niet goed overweg met ons andere teefje (met recent gevecht als gevolg), vandaar dat we nu op zoek zijn naar een nieuw huisje voor Kyra.

Kyra is een klein formaat westpointer en weegt zo'n 11,5 kg. Voor de mensen die Kyra kent en vertrouwt is ze ontzettend lief en een enorme knuffelkont. Ze is actief, heel speels en vindt het heerlijk om te ravotten. Binnenshuis kan ze zichzelf goed vermaken en ook heerlijk op de bank slapen. Wel is ze alert en waaks in huis. Katten, fietsers en auto's zijn erg interessant om achteraan te gaan en daarom is loslopen geen optie, maar een lange lijn biedt een goed alternatief. Kyra is leergierig en voergemotiveerd waardoor er goed met haar te trainen is. We zijn gestart met clickertraining en daardoor gaat het luisteren steeds beter!

Ondanks haar blije en lieve karakter is Kyra geen beginnershondje. Door haar onzekerheid en angst voor vreemde mensen kan zij uitvalgedrag vertonen. Dit betekent blaffen, grommen en zonder management dus ook happen. Om deze reden zoeken wij voor Kyra een prikkelarme omgeving zoals een huisje buitenaf met ruime tuin en zonder kinderen. In een rustig huishouden waar niet om de haverklap visite langskomt. Bij voorkeur zonder andere honden of bij uitzondering met een vriendelijke stabiele reu. Bij mensen met hondenervaring die op een positieve manier met haar aan de slag willen gaan. Kyra kan een paar uurtjes alleen zijn, maar wordt niet geplaatst bij iemand die de hele dag buiten de deur werkt.

Kyra is gesocialiseerd en sociaal met andere honden. In onze roedel van in totaal 5 honden kan ze het goed vinden met de drie reuen waarvan 1 reutje echt haar speelmaatje is. Met ons andere teefje in huis klikt het helaas niet goed. Kennismaken met vreemde honden aan de lijn gaat op dit moment niet goed, omdat ze in onze roedel samen kunnen uitvallen naar andere honden en Kyra dit heeft opgepikt wanneer ze samen wandelen. Wanneer Kyra zonder onze andere honden wandelt en op een paar meter afstand is van een andere onbekende hond valt ze meestal niet uit en is ze makkelijk met wat lekkers af te leiden.

Kyra is gevaccineerd, gechipt en heeft een paspoort. Kyra is geopereerd aan een patella luxatie (losse knieschijf) aan beide achterpoten, waarvan ze volledig hersteld en klachtenvrij is.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Speels
  Waaks

Item Price
Ras Onbekend
Geslacht Teef
Leeftijd 2 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Ja
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Onbekend
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Bang
Kan mee in de auto Ja
Zindelijk Ja
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Weinig
Lijn trekkracht Normaal
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar heeft een grote tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen
  Nieuwe eigenaar heeft een auto
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Kan niet goed overweg met andere huisdieren