Bagheera - Reeds herplaatst

965x bekeken, aangeboden sinds 02-12-2020
Europees Korthaar
Aantal reacties: 0 van
Match alert uitgeschakeld voor gasten

   Kater
   10 jaar oud
   Europees Korthaar
   Brielle, Zuid-Holland (NL)

   Gevraagde vergoeding € 25,00 (excl. € 6.99 bemiddelingskosten)

   Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Bagheera is een 9-jarige kat met suikerziekte, waarschijnlijk door vroeger overgewicht. Qua karakter is het een echte kat: doet het liefst zijn eigen ding, maar komt af en toe een aai over z'n bol halen en spelen vindt hij op z'n tijd ook leuk. De laatste tijd is hij wel aanhankelijker geworden en komt zelfs voor langere periodes op schoot liggen.
Hij slaapt veel binnen, maar komt ook graag buiten, vooral in de zomer. Daarom zoek ik een nieuw gezin waar hij naar buiten kan.
Met andere katten kan Bagheera niet goed overweg, omdat hij dominant is. Honden zijn niet zijn beste maatjes, maar als de honden hem met rust laten, dan is er niks aan de hand.
Kinderen die weten wat ze doen, zijn geen probleem voor Bagheera, maar jonge kinderen die hem achterna zitten en continu willen aaien en/of beetpakken is geen goede match, omdat Bagheera kan uithalen.

Bagheera heeft suikerziekte, waardoor hij 2x per dag geïnjecteerd moet worden met insuline en hier moet 12u tussen zitten (bijvoorbeeld 8u in de ochtend en 20u in de avond). De insuline is ingesteld om 2 eenheden per keer.
Hij krijgt voor zij suikerziekte ook koolhydraatarm natvoer van Animonda Carny Adult. Insuline spuiten doe ik terwijl hij eet, omdat hij gefocust is op z'n eten. Zo is de insuline makkelijker toe te dienen, want als hij dan een keer wegloopt, dan komt hij terug voor z'n eten.
Het is dus van nadrukkelijk belang dat Bagheera zijn nieuwe gezin weet waar ze aan beginnen en elke dag de tijd hebben om hem zijn injecties te geven!

Ik hoopte zelf het forever home aan Bagheera te kunnen bieden nadat ik hem in 2017 uit het asiel heb gehaald, maar nu hij suikerziekte heeft, kan ik dat helaas niet. Bent of kent u iemand die Bagheera zijn forever home kan bieden?

P.s. ik vraag geen vergoeding voor de overname van Bagheera, maar als ik een nieuw gezin gevonden heb, zou ik wel graag overleggen voor een prijs voor overname van (benodigde) spullen (injectienaalden, natvoer, insuline en eventueel overname van de kattenbak, voerbakjes etc.).

  Eigenwijs
  Jachtinstinct
  Speels
  Stress gevoelig

Item Price
Ras Europees Korthaar
Groep Kortharige
Geslacht Kater
Leeftijd 10 jaar
Kort/langharig Kortharig
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Nee
Stamboom Nee
Paspoort Nee
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met andere katten zijn Nee
Kan makkelijk met honden zijn Nee
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Zindelijk Ja
Kan buiten loslopen Ja
Gebruikt speciaal voer Ja
Wat voor voer Animonda Carny Adult
Gebruikt medicijnen Ja
Wat voor medicijnen Caninsulin insuline


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin

        

  Kan er niet meer voor zorgen