Tessa - Reeds herplaatst

1815x bekeken, aangeboden sinds 27-04-2021
Teckel
Gemarkeerd als favoriet: 4
Aantal reacties: 1 van 15
Match alert uitgeschakeld voor gasten

   Teef
   10 jaar oud
   Teckel
   Winterswijk, Gelderland (NL)

   Gevraagde vergoeding € 40,00 (excl. € 6.99 bemiddelingskosten)

   Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Ik ben Tessa en als ik je vertrouw ben ik een vrolijk, speels hondje en je beste kameraad. Ik ben dan zo’n clown en zo makkelijk binnen het gezin dat mijn baasje gewoon vergeet dat ik een gebruiksaanwijzing heb.

De eerste 6 maanden van mijn leven heb ik nauwelijks contact gehad met mensen. Hierdoor ben ik in eerste instantie altijd bang voor mensen, totdat ik zeker weet dat ze me niks doen. Mensen die aan me zitten of naar me gaan zitten staren bijt ik desnoods om ze op afstand te houden. Tenzij het baasje bij me blijft en me steunt, dan vind ik zelfs de dierenarts geen probleem.
Ook met visite heb ik moeite, mijn baasjes hebben dit opgelost door mij met een kluifje in de slaapkamer of bijkeuken te doen als er visite komt. Dit vind ik geen probleem….ze kunnen ook moeilijk de visite verzorgen en tegelijkertijd mij steunen.

Ik voel me dus niet fijn in situaties waar mensen zomaar binnen komen vallen voor een kop suiker of een schroevendraaier. Dit geldt voor thuis maar ook op de camping. Dus is het bij u de zoete inval dan kom ik liever niet bij u wonen.
Loopt de postbode een stuk door de tuin, waar ik toevallig aan het relaxen ben, dan is de kans groot dat ik bijt. Ik heb ook liever dat je me even in de slaapkamer laat als er een monteur voor de cv-ketel is. Ik heb nou eenmaal niks met vreemden over de vloer.

Ik mag regelmatig met vrouwtje mee naar haar werk. Daar zijn mensen die ik inmiddels vertrouw. Zij zullen mij nooit zomaar aanraken of laten schrikken.
Een stukje over de markt lopen en daar lekkere dingen krijgen is inmiddels geen probleem meer voor mij. Ik weet dat mensen mij niet zomaar zullen aaien en dat mn baasje bij me blijft.

In stresssituaties zal ik altijd weer de bange Tessa worden en heb ik mijn baasje nodig als steun. Omdat mijn angst voortkomt uit een slechte socialisatie is hier niet op te trainen. Het gaat niet over, ik ben gewoon wie ik ben. Het heeft ook niet te maken met dat ik niet zou luisteren, als ik niet bang ben luister ik namelijk erg goed.

Ik loop netjes mee aan de lijn en trek eigenlijk nooit. Ik kan ook loslopen maar omdat een gedeelte van mijn familie teckel is heb ik een goede neus voor wild. Je moet me dus wel een beetje in de gaten houden anders ga ik mezelf bezig houden met speuren en konijnenjacht.
O ja, ik ben trouwens geen hond voor elke dag 4 dezelfde rondjes om het plantsoentje. Ik wil minimaal een aantal keren per week flink wandelen. Ik ben dan wel 10 jaar, maar in tiptop conditie. Ik loop makkelijk nog 5 tot 10 km.

Waar ik nu woon kan ik wel 3-4 uurtjes alleen blijven. Ik maak niks kapot en ga ook niet plassen binnen. Alleen als er mensen aan de deur staan als ik alleen thuis ben wordt ik wel erg bang en ga ik blaffen tot vrouwtje weer thuis komt. Daarom zet vrouwtje de bel uit als zij weg gaat.
Als ik bij u kom wonen dan moeten we het alleen bijven rustig aan opbouwen. Ik heb natuurlijk het liefst dat u de hele dag bij me blijft, das wel zo gezellig!

Ik ga ook wel eens naar de oppas. Heerlijk, ik heb dan echt vakantie. Ik mag bij de oppas op bed slapen, we slapen lekker uit en ze gaat elke dag een lange wandeling met me maken. Ik mag ook haar bord en yoghurtbakje schoonlikken.

Als u op een flat woont dan is een lift wel fijn. Dan kan ik gewoon de lift gebruiken als we gaan wandelen.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Waaks

Item Price
Ras Teckel
Groep Dashonden
Geslacht Teef
Leeftijd 10 jaar
Kort/langharig Langharig
Hoogte Klein, tot 35cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Ja
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Bang
Kan mee in de auto Ja
Zindelijk Ja
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Weinig
Lijn trekkracht Minimaal
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Overig

Door onze toekomstplannen is het niet meer mogelijk om Tessa te houden