Aanmelding tips
Categorie Ik wil een huisdier aanmelden | Aantal keer bekeken 153


Zoek je naar de perfecte match? Hier zijn enkele waardevolle tips voor een succesvolle plaatsing!

Laat je huisdier stralen met de perfecte profielfoto:
Zorg dat je eerste indruk onvergetelijk is en kies de beste profielfoto van je huisdier. Een heldere, goed belichte en scherpe foto waarop je huisdier er vriendelijk en uitnodigend uitziet, zal de aandacht van potentiële adoptanten trekken. Foto's waarbij de ogen van je huisdier goed zichtbaar zijn, hebben vaak een extra positieve impact. Houd er rekening mee dat deze foto niet alleen zichtbaar zal zijn op je profielpagina, maar ook wordt meegestuurd naar iedereen die een pre-alert heeft ingesteld en een match heeft met je huisdier. Bovendien zal deze foto ook te zien zijn in onze wekelijkse nieuwsbrief, waardoor je huisdier nog meer onder de aandacht komt bij potentiële adoptanten. Om ervoor te zorgen dat je profiel er op zijn best uitziet en je kans op een succesvolle herplaatsing wordt vergroot, adviseren we om aandacht te besteden aan de profielfoto. Kies een horizontale foto (16:9 indien mogelijk) voor het beste resultaat, zodat je profiel er op zijn best uitziet. De profielfoto is namelijk de sleutel tot een succesvolle herplaatsing!

Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat bij verticale foto's vaak het hoofd van je huisdier volledig buiten het kader valt. Dit leidt tot een ontoereikende profielfoto die aanzienlijk afbreuk doet aan de algemene uitstraling.

Geef eerlijke informatie:
Zorg ervoor dat je alle gegevens over je huisdier eerlijk en nauwkeurig invult. Het is van cruciaal belang dat je niets achterhoudt, omdat potentiële adoptanten vertrouwen op deze informatie om een weloverwogen beslissing te nemen. Het verstrekken van eerlijke details is essentieel om een liefdevol en geschikt nieuw thuis te vinden waarin aan de behoeften van je huisdier wordt voldaan.

Wees open en transparant over de eigenschappen en bijzonderheden van je huisdier, hoe klein ze ook lijken. Deze eerlijkheid stelt adoptanten in staat om goed geïnformeerd te zijn en het beste thuis te bieden. Het belangrijkste is dat eerlijkheid niet alleen de adoptanten helpt, maar ook het welzijn van je huisdier bevordert. Het voorkomt onnodige stress of verrassingen voor zowel het huisdier als de nieuwe eigenaar. Samen werken we aan het creëren van een succesvolle en gelukkige match tussen huisdier en eigenaar!

Omdat de eerste indruk cruciaal is en we de foto volgens dezelfde parameters bijsnijden, is het van het hoogste belang dat jouw huisdier goed in beeld komt. Deze profielfoto wordt immers gebruikt in de nieuwsbrief, op onze website en in de pre-alerts. Als jouw huisdier na het selecteren niet goed zichtbaar is, raden we aan om een andere duidelijke (horizontale) hoofdprofielfoto te kiezen of om deze beter uit te lijnen.

Schrijf een persoonlijke boodschap:
We merken op dat het plaatsen van een persoonlijke boodschap over het te herplaatsen huisdier leidt tot meer reacties. Deze boodschap kan de reden voor herplaatsing benadrukken en potentiële adoptanten meer inzicht geven in het dier dat een nieuw thuis zoekt. Vertel over de unieke eigenschappen, het karakter en de gewoonten van je huisdier. Potentiële adoptanten zullen zich meer verbonden voelen als ze een emotionele band met je huisdier kunnen opbouwen. Wij verzoeken je vriendelijk om geen persoonlijke gegevens zoals een e-mail adres en/of een telefoonnummer te delen anders kunnen we de werking van ons systeem niet garanderen.

Beschrijf de ideale thuisomgeving:
Geef aan wat voor thuisomgeving het beste past bij je huisdier. Beschrijf of je huisdier goed samenleeft met andere huisdieren, kinderen of mensen die vaak op bezoek komen. Vermeld ook of je huisdier graag buiten speelt of liever binnen vertoeft. Door deze details te delen, kunnen potentiële adoptanten beter inschatten of hun leefomgeving geschikt is voor je huisdier.

Verhoog de aantrekkingskracht met extra foto's:
Maak gebruik van de mogelijkheid om tot 3 extra foto's van je huisdier toe te voegen. Verschillende foto's kunnen potentiële adoptanten een completer beeld geven van je huisdier. Overweeg om foto's te delen van je huisdier in verschillende situaties, zoals tijdens het spelen, ontspannen of interactie met mensen of andere dieren. Extra foto's kunnen ook specifieke eigenschappen of karaktertrekken van je huisdier benadrukken. Een gevarieerde fotogalerij kan de aantrekkingskracht vergroten en helpt adoptanten een beter gevoel te krijgen bij de persoonlijkheid van je huisdier. Het gezegde "een foto zegt meer dan duizend woorden" geldt zeker voor het succesvol plaatsen van je huisdier op ons platform!

Bepaal de vergoeding zorgvuldig:
Denk goed na over de initiële vergoeding die je vraagt voor je huisdier. Het is cruciaal om rekening te houden met zowel de kosten van de verzorging van je huisdier als met potentiële adoptanten. Een te hoge vergoeding kan mogelijk geïnteresseerde adoptanten afschrikken en als ze merken dat de prijs boven hun budget ligt, kan dit hun interesse verminderen. Het is belangrijk te weten dat prijswijzigingen alleen naar beneden kunnen worden aangepast en uitsluitend in overleg met ons worden gedaan. Onze website stuurt geen automatische meldingen over prijswijzigingen. Dit betekent dat als geïnteresseerden aanvankelijk afhaken vanwege de gevraagde vergoeding, ze niet op de hoogte worden gesteld als je later besluit de vergoeding naar beneden aan te passen. Dit kan leiden tot gemiste kansen, vooral voor diegenen die een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen (Pre-Alerts) om je huisdierprofiel te bekijken. Overweeg daarom zorgvuldig wat een redelijke vergoeding is om geïnteresseerde adoptanten de beste kans te geven om jouw huisdier een liefdevol thuis te bieden.

Vraag niet beantwoord?

Kan je het antwoord dat je zoekt niet vinden? Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen!

Stuur een e-mail