Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Do - Reeds herplaatst

1057x bekeken, aangeboden sinds 28-06-2022
Kruising Duitse Herder en Australian Shepherd
favoriteGemarkeerd als favoriet: 1
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   5 jaar oud
badge   Kruising Duitse Herder en Australian Shepherd
location_on   Sneek, Friesland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 250.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Do is erg baasgericht. Ze heeft de neiging om achter je aan te lopen in huis. Als je haar echter duidelijk een Blijf commando geeft blijft ze op haar plaats. Ze is gezellig aanwezig en s avonds vind ze het fijn om bij je te liggen en te knuffelen. Ze is speels en erg balgericht. In haar enthousiasme kan ze wat lomp en onbehouwen zijn. Ze eet rustig. Do is een ruime tuin gewend. Ze kan zich daar prima vermaken. Ze speelt en luiert er graag. Do is erg enthousiast, zodra haar neus gericht op de grond is gaat ze trekken aan de lijn. Hierin moet ze meteen duidelijk en consequent gecorrigeerd worden. Ze heeft de eerste 3 jaar van haar leven alleen maar aan een flex-lijn gelopen waardoor ze teveel haar eigen gang kon gaan. Lopen met een snuitje doet bij haar wonderen, dan blijft ze rustig naast je lopen. Do kan prima los lopen. Ze luistert goed en houdt je in de gaten. Ze gaat zitten en laat zich in principe makkelijk aanlijnen. Als je in een groep met meerdere honden loopt dan heeft Do sterk de neiging om te gaan herderen. Ze wil dan haar eigen roedel bij elkaar houden. In zulke gevallen doe ik haar aan een lange riem. Do is wat onzeker naar sommige honden, is als pup 2 keer ernstig aangevallen. Met de meeste honden kan ze goed opschieten, ze is dan speels en vriendelijk. Bij een paar honden is ze onzeker en gaat ze blaffen. Als ze angstig is voor een vreemde hond die te dichtbij komt kan ze uitvallen maar bijt niet. Do kan goed met onze kat en kippen. Zij is nieuwsgierig naar andere dieren zoals schapen en koeien. We hebben ervaring met Do en kinderen vanaf een jaar of 8, dit gaat prima. Jongere kinderen verwachten we ook geen problemen mee mits dit maar goed begeleidt wordt. Komen er vreemden in haar omgeving dan komt ze enthousiast naar de mensen toe en snuffelt even. Ze kan door haar enthousiasme gaan opspringen. Dan is het belangrijk om dat gedrag te negeren en niet te voeden. Dan blijft ze laag. Do is in haar eerste 3 jaren nooit alleen gelaten. Hierdoor heeft ze nu verlatingsproblemen ontwikkeld en heft ze er moeite mee als iemand weggaat. Als je het goed begeleid kun je haar enkele uren alleen laten, maar dit stukje vraagt wel wat aandacht. Do spring zelf in de auto. Eenmaal in de auto wordt ze wat onrustig. Het helpt haar erg als ze kan ruiken via een openstaand raam. Voor een langere rit is het verstandig om haar eerst kort uit te laten want als ze nodig moet kan ze erg onrustig worden. Do wordt niet wagenziek. Do heeft als pup het een en ander gemist en meegemaakt. Bijvoorbeeld geen puppycursus gevolgd en teveel vrijheid zonder grenzen gekregen. Ze heeft altijd gelopen met de flex-lijn wat niet bevorderlijk was voor haar rust. Do heeft behoefte aan een duidelijke en consequente baas die haar rust kan geven. Dit hoeft beslist niet met een harde hand of toon gedaan te worden. Do is slim en leert snel. Als ze deze duidelijkheid niet krijgt wordt ze onrustig en springerig. Ze heeft een bal obsessie.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Allemansvriend

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Kruising Duitse Herder en Australian Shepherd
Groep Kruising
Geslacht Teef
Leeftijd 5 jaar
Vacht Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Nee
Kan makkelijk met katten zijn Ja
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een grote tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar is altijd thuis (grootste gedeelte)
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Gezinsuitbreiding
  Overig

Do is nu een jaar bij ons. We hebben Do opgevangen voor heropvoeding en herplaatsing. Do is opgegroeid in een gezin waar er niet voldoende tijd was om haar op te laten groeien tot stabiele hond. Na een gezinsuitbreiding is besloten haar daar weg te halen.