Loebas

299x bekeken, aangeboden sinds 15-11-2023
Landseer ECT
Aantal reacties: 0 van 15
Match alert uitgeschakeld voor gasten

   Reu
   3 jaar oud
   Landseer ECT
   Tiendeveen, Drenthe (NL)

   Gevraagde vergoeding € 25.00 (excl. € 8.99 bemiddelingskosten)

   Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Loebas is een enorme lieve en aanhankelijke reus van een hond. Hij is gek op knuffelen met zijn baasjes (vanaf dag 1 bij ons al aanhankelijk) en wil graag bij zijn mensen in de buurt zijn. Ook vreemden benadert hij netjes.

Maar Loebas heeft ook een verdrietige kant. In zijn jeugd en ook op volwassen leeftijd is hij aangevallen door andere honden. Als gevolg hiervan vindt hij contact met andere honden ingewikkeld. Aan de ene kant vindt hij ze heel interessant, maar aan de andere kant vindt hij ze ook erg spannend. Dit leidt vooral tot vermijdend gedrag, iets wat natuurlijk heel netjes is! Maar als Loebas teveel spanning voelt (bijvoorbeeld wanneer een andere hond op wandeling toch te dichtbij komt), dan kan hij ook zijn lichaam inzetten. En dan is hij natuurlijk een hele grote en hele sterke hond!

Daarom zoeken wij voor Loebas een huisje zonder andere honden. En natuurlijk een baas die het accepteert dat Loebas niet met alle andere honden vriendjes kan/wil zijn. Een baas die netjes leiding geeft, grenzen stelt, maar ook verantwoordelijkheid neemt en confrontaties uit de weg gaat voor ze kunnen gebeuren. Een baas welke bereid is om met professionele begeleiding te werken aan zijn trauma. Natuurlijk wordt Loebas op moment uit voorzorg getraind met de muilkorf. Ivm Loebas zijn formaat en rugzak zijn kinderen onder de 12 jaar geen match, ook katten is hij niet gewend en wil hij graag achteraan hebben wij hier ervaren.

De gevraagde vergoeding is afhankelijk is symbolisch, wij vragen de nieuwe eigenaren te investeren in het doorzetten van proffesioneel begeleide training. Daar zit uiteraard een prijskaartjes aan en dit moet u dus zien als adoptie bedrag. Wij zijn reeds begonnen met training en de kosten hiervoor worden door ons gedekt, het voortzetten is dus aan de adoptant en wel verplicht.

  Eigenwijs
  Aanhankelijk
  Lui

Item Price
Ras Landseer ECT
Groep Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
Geslacht Reu
Leeftijd 3 jaar
Kort/langharig Langharig
Hoogte Groter dan 70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Ja
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Onbekend
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Nee
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Zindelijk Ja
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Regelmatig
Lijn trekkracht Minimaal
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar heeft een auto
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Overig

Zit in noodopvang nadat oud eigenaren er niet meer voor konden/wilden zorgen, reden is dat zij niet meer met hem wilde wandelen omdat hij angst vertoont naar andere honden en daardoor uitvalt, bevriest of wil vluchten aan de lijn.