Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Jack - Reeds herplaatst

1215x bekeken, aangeboden sinds 14-03-2022
Duitse Herder
favoriteGemarkeerd als favoriet: 2
chatAantal reacties: 2 van 5
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   6 jaar oud
badge   Duitse Herder
location_on   Utrecht, Utrecht (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 150.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Jack is een grote goedzak waar echt geen kwaad in zit. Het is een Duitse Herder reu en erg vriendelijk naar de mensen die hij kent. Ook is Jack erg speels. Zo is hij dol op ballen en vindt het dan ook erg leuk om samen met zijn baasje te spelen. Hij vindt het het allerleukste wanneer hij het speeltje in zijn bezit heeft en jij die probeert af te pakken. Ook speurwerk/snuffelen en zwemmen vindt hij fantastisch, dat maakt hem helemaal gelukkig.

Jack is gevoelig wat maakt dat hij het leuk vindt om met je samen te werken en graag bij je is. Maar zijn gevoelige kant heeft ook een nadeel. Jack is naast gevoelig namelijk ook onzeker waardoor hij moeite heeft met een drukke omgeving. Dit houdt in dat, wanneer hij personen of andere honden ziet, hij daar naar toe wil trekken en hard blaft. Ook kan hij reageren op fietsers, scooters etc, met voorbij komende auto’s heeft hij geen moeite. Met goede begeleiding heeft hij steeds beter leren omgaan met prikkels, maar het blijft erg moeilijk voor hem.

Bij ons thuis is hij gelukkig, pakt goed zijn rust en is ontspannen. Maar daarbuiten helaas niet. Wij wonen namelijk in een Vinex wijk in Utrecht en dat is met de jaren een minder geschikte plek voor hem geworden. Daarom hebben we het moeilijke besluit genomen om een plek te zoeken voor Jack waar hij zowel binnen al buiten op zijn plek zal zijn.

Dat Jack een grote goedzak is heeft hij in het verleden ook meer dan eens bewezen. Hij heeft het medisch gezien niet helemaal getroffen. Het was (en is) wat dat betreft dan ook echt ons zorgenkindje geweest. Toen hij zo'n 8 maanden oud was is er ED ontdekt in beide ellebogen. Hier is hij aan geopereerd en is goed hersteld. Alle behandelingen en soms vervelende onderzoeken heeft hij altijd braaf ondergaan. Naarmate hij ouder werd zagen we dat ook zijn rug en heupen niet zijn zoals ze zouden moeten zijn. Hij heeft dan ook op verschillende plekken artrose. Doordat Jack nu goed bespierd is heeft hij gelukkig op het moment (nog) geen last van de artrose. Wel moet er vanuit gegaan worden dat hij naarmate hij ouder wordt hij wel (pijn)medicatie nodig zal hebben.

Verder heeft hij een allergie tegen mijten en grassoorten waar hij immunotherapie voor heeft gehad. Dit lijkt beter te gaan.
Omdat we ook een voedselallergie vermoeden staat hij nu op een tijdelijk (vers vlees) eliminatiedieet. Op vers vlees doet hij het het beste.
Vanaf dat Jack pup is hebben wij een hele goede verzekering voor hem, die er al dubbel en dwars is uitgehaald. Deze verzekering kan overgenomen worden.

We denken dat Jack het beste tot zijn recht zal komen in een huis buitenaf met een ruim terrein erom heen, weinig prikkels. We zoeken iemand met een zachte hand en bereid zijn hem de zorg te geven die hij nodig heeft of nodig zal hebben in de toekomst. Jack heeft er geen moeite mee om even alleen te zijn en gaat braaf slapen tot je weer thuis bent.
Jack vindt het heerlijk om buiten te zijn (ook in de winter) en scharrelt lekker in de tuin. Toch is Jack geen echte buitenhond want hij ligt ’s avonds ook graag bij de baasjes in de woonkamer in zijn mand of in de bench. Hij is altijd graag bij je in de buurt.

Jack is niet gewend aan katten. Jack kan geplaatst worden bij een teef. Indien er een andere hond in het huishouden is, dan is het belangrijk dat dit een wat rustigere hond is die Jack ook zijn eigen ding laat doen. Een andere hond in huis is geen must voor hem. Jack kent de basiscommando’s en nog veel meer. Als er geen prikkels zijn loopt hij netjes aan de lijn en ook kan hij dan goed.

  Aanhankelijk
  Speels
  Waaks
  Lui

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Duitse Herder
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Reu
Leeftijd 6 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Nee
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Ja
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Reactie op nieuwe onbekende mensen Bang
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Vaak
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Ja
Wat voor voer KVV
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een grote tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar woont dicht bij een groenvoorziening
  Nieuwe eigenaar heeft een auto

        

  Overig

De grootste reden van herplaatsing is zijn reactiviteit richting prikkels. Hij vindt dit erg moeilijk en wij gunnen hem een plek waarbij hij niet zo veel geconfronteerd hoeft te worden met prikkels. Vanwege onze woonsituatie kunnen we hem dit niet goed bieden. Verder hebben wij nog een andere hond die een nogal fel karakter heeft. Onlangs zijn er wat spanningen ontstaan tussen hun twee. Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt tussen hun beide, maar mede door deze situatie zijn wij gaan inzien dat Jack gewoon het gelukkigste zal worden van een huisje buitenaf.