Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Leij - Reeds herplaatst

696x bekeken, aangeboden sinds 19-04-2022
Duitse Herder
favoriteGemarkeerd als favoriet: 1
chatAantal reacties: 2 van 15
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   4 jaar oud
badge   Duitse Herder
location_on   Tilburg, Noord-Brabant (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Leij is Duitse herder mix van 2 jaar. Hij heeft de karakteristieken van de herder duidelijk meegekregen: hij werkt graag voor zijn baas, hij is slim en erg mensgericht. Thuis is het een enorme knuffelkont en komt hij 's ochtends - zijn hele lijf kwispelend - je vrolijk begroeten. Hij speelt graag met je (vooral touwen zijn zijn favoriet) en komt daarna lekker bij je liggen. Dit niet alleen bij jou, maar ook bij bezoek is het ijs snel gebroken. Het is een herder, dus hij blaft wel wanneer er mensen aan de deur staan.

Leij kent de basiscommando's en leert vrij snel nieuwe commando's en trucjes aan. Hierbij is hij vooral voedselgericht: alles voor een snoepje. Zijn etiquette in huis is goed: hij is zindelijk, kan prima een aantal uurtjes alleen blijven en hij blijft af van alles wat niet van hem is. Doet hij een poging, dan is één woord genoeg om hem er vanaf te houden. Zijn energieniveau is gemiddeld. Met drie keer een half uur wandelen/snuffelen en wat trek- en zoekspelletjes gedurende de dag kan hij prima rond. Natuurlijk vind hij het heerlijk om een lange wandeling op de hei te maken, maar dit is niet iedere dag nodig. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin/erf waar hij lekker rond kan lopen, dan zou zelfs één grote wandeling per dag voldoende kunnen zijn. Het is daarnaast een echte speurneus. Wil je uiteindelijk meer met hem gaan doen, dan denken we dat een speurcursus hem erg goed zal doen.

Verder goed om te weten: het is een gecastreerde reu van ongeveer 2 jaar (1-1-2020). Volledig geënt, ontwormd etc. en helemaal gezond verklaard door de dierenarts. Met ong. 30 kg. is hij goed op gewicht.

Waarom zoeken we dan een andere huis voor Leij? Wij wonen in de stad, wat betekent dat we in een drukke omgeving wonen met voor een hond veel prikkels. Hierdoor staat Leij continu 'aan': hij kan moeilijk ontspannen en is te veel met zijn omgeving bezig. Binnen/in onze (stads)tuin resulteert dit in overwaakzaamheid, buiten in uitvallen naar andere honden. We hebben gemerkt dat hij in een rustigere omgeving veel meer ontspannen is. Ook in de boerderij van de stichting waar hij vandaan komt was hij een rustige en vooral blije hond, die goed met andere honden (24 in totaal) samenwoonde en speelde. We hebben met pijn in ons hart daarom de conclusie getrokken dat hij beter zal aarden in een rustigere omgeving. Denk hierbij aan een landelijke of dorpse omgeving, waar hij de ruimte kan opzoeken om samen met zijn baas hieraan te werken.

  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Allemansvriend
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Duitse Herder
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Reu
Leeftijd 4 jaar
Kort/langharig Langharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Onbekend
Kan makkelijk met andere honden zijn Onbekend
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin

        

  Overig

Overprikkeld in onze stadse omgeving, waardoor hij moeilijk kan ontspannen.