Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Haddock- Reeds herplaatst

633x bekeken, aangeboden sinds 07-10-2022
Duitse Herder
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Geslacht: Reu
schedule   Geboortedatum: 28-07-2021 (2 jaar oud)
badge   Ras: Duitse Herder
location_on   Rotterdam, Zuid-Holland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 400.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Met pijn in ons hart moeten wij afscheid nemen van onze knuffelbeer Haddock. Wij hebben hem in maart gekocht van zijn fokker in Belgie. Hij was toen 7 maanden en de basis opvoeding had hij al gehad. Mijn plan was om lekker met hem te wandelen, te speuren en wellicht nog verder te werken bij een club. Helaas hebben we in juli te horen gekregen dat ik ziek ben en niet meer beter ga worden, dit uit zich op dit moment in krachtverlies en conditieverlies. De sport kan ik dus wel vergeten en rustig veel met hem wandelen zit er ook niet zoveel in. En hij heeft overigens meer uitdaging nodig dan alleen wandelingene met balletjes gooien. Het is een slimme leergierige hond.
Haddock is ontzettend lief en trouw voor ons ( gezin van 5 waaronder 3 puberjongens ). Als we bezoek krijgen moet hij eerst even de kat uit de boom kijken. Vreemden die hem heel spontaan benaderen vind hij best spannend. Even negeren en als hij naar hen toegaat een snoepje laten geven doet wonderen. Hij is wel erg waaks, maar goed tot orde te roepen. In huis gaat hij niet op de bank en we hebben ook geen bench voor s nacht of als we weggaan. Dat is niet nodig. Haddock is bij ons regelmatig een deel van de werkdag alleen en dat gaat altijd goed. In huis is hij echt een rustige hond.
Loslopen gaat prima, hij luistert goed. Een balletje of stok gooien vind hij prachtig, alleen het terugbrengen en loslaten ervan is moeilijk. Daar zou nog wel aan gewerkt kunnen worden. Water is ook erg interessant soms om alleen zijn dorst te lessen om er vervolgens heel lomp met een salto in te vallen of gewoon om er bewust zijn balletje in de modder te duwen en weer op te graven.

Hij speelt graag met andere honden, maar is vaak erg enthousiast en wat onbehouden.

Kortom....Haddock is echt een hele leuke lieve hond, die nog veel kan en wil leren, maar de basisskils zitten er echt in.

We zijn er ook echt verdrietig van, maar we gunnen hem het beste en zijn ons ervan bewust dat wij dat nu en in de toekomst niet kunnen bieden. Hij verdiend een goed thuis waar veel tijd voor hem is om hem lekker uit te dagen in doe en denk werk. Voor wat betreft een prijs, dat vind ik erg moeilijk. Ik heb hem gekocht voor 800,- . Het zou fijn zijn als we een vergoeding voor hem krijgen. We hebben een honden verzekering die nog doorloopt tot maart 2023. Deze kan op naam overgeschreven worden.

Het belangrijkste vinden we dat we een goed gevoel hebben bij zijn nieuwe baasje. En het allerbelangrijkste....er moet een klik zijn met Haddock. Hij gaat niet zomaar mee met de eerste de beste.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Duitse Herder
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Reu
Leeftijd 2 jaar
Vacht Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Ja
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Onbekend
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een flat met lift

        

  Kan er niet meer voor zorgen
  Hond krijgt nu te weinig beweging

Helaas moeten wij afscheid nemen van onze knuffelbeer Haddock. Ik heb Haddock toen hij 7 maanden was gekocht van zijn fokker in Belgie. Mijn intentie was om met hem te gaan sporten. Was begonnen met detectie, wat hij erg leuk vind. Helaas heb ik in julli te horen gekregen dat ik niet gezond ben en dat ook niet meer ga worden. Mijn ziekte uit zich nu vooral in krachtsverlies en slechte conditie. Het sporten kan ik dus vergeten en buiten lopen met een enthousiaste hond aan de riem in Rotterdam zuid is ook geen feest.
Haddock is sinsdien ook onrustig naar mij toe. Deels zal dit zijn omdat hij onze onrust wellicht aanvoelt en deels zal dit verveling kunnen zijn. Is gewend dat ik veel met hem bezig was.