Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Koda- Reeds herplaatst

870x bekeken, aangeboden sinds 07-03-2023
Border Collie
favoriteGemarkeerd als favoriet: 1
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   2 jaar oud
badge   Border Collie
location_on   Valkenswaard, Noord-Brabant (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 200.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Koda komt uit een goed gesocialeseerd nest. Wij hebben Koda vanaf 8 weken. Koda heeft puppy, gehoorzame hond 1,2 en 3 gevolgd. En een paar speurderslessen. Koda is zeer aanhankelijk en leeft bij ons in de woonkamer. Ligt los in de kamer ook s,nachts en als we weg zijn.Sloopt niets. Is bij ons niet gewend structureel alleen te zijn. Is gereserveerd naar onbekenden , noodzakelijk om contact vanuit hem te laten verlopen. Wij hebben moeite met drijfgedrag wat zich openbaart als we in de wijk lopen met hem. Ook vertoond hij drijfgedrag jegens onze kat indien deze niet slaapt. Staat dan aan. Onze kat leeft binnen wegens blaasproblemen, slaapt s,nachts wel in een andere ruimte en ook als wij van huis zijn. Loopt in bos-en buitengebied los luistert dan goed. Wel lijnen wij hem aan bij paarden, mountainbikers. Koda is erg speels met andere honden. Nu ook wel wat meer geinteresseerd in teefjes. Koda zit in de pubertijd dus logisch. Wij hebben 2 uitwonende kinderen, zij wonen kleine 2 uur rijden van ons, Koda is wel meegeweest , reis gaat prima. Maar het bezoek levert hem teveel prikkels op. Door de afstand ga je niet even kort op visite. Koda is er gewoon nog niet aan toe. Dit is wel een van de redenen hem te herplaatsen , tezamen met zijn drijfinstinct. Het kost veel energie en geduld. Mijn man heeft dit geduld niet en het kost mij gewoon teveel energie, daarbij raak ik er gespannen van en dit levert weer spanning bij Koda op. Koda is een super lieve, speelse nog trainbare hond, wel een die erg snel aan staat dus balans houden is erg belangrijk. Wij zoeken bij voorkeur mensen met ervaring met bordercollies. Koda zou goed met een maatje kunnen, zou zich hieraan optrekken daar hij onzeker is. Heeft behoefte aan mentale training om zodoende zijn hoofd leeg te maken. Wij houden veel van hem en zoeken in belang van hem een nieuwe plek. Koda is zeker geen corona hond maar de opvolger van onze vorige hond die 16 jaar werd. Dit was een kruising bordercollie.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Border Collie
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Reu
Leeftijd 2 jaar
Vacht Langharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Nee
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Hard
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Ja
Wat voor voer hypo alergeen
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar woont dicht bij een groenvoorziening
  Nieuwe eigenaar heeft een auto
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Trekt te hard aan de lijn
  Overig

Koda heeft een drijfinstinct, is alert op gemotoriseerd verkeer. Hiervoor priveles gehad. Nog steeds aanwezig en wij zijn niet in staat hiermee om te gaan. Krijgen er stress van en dit slaat weer terug op Koda. Ligt aan ons niet aan Koda. In groepsverband met andere honden is dit gedrag nagenoeg niet aanwezig. De groepslessen ( met 6 honden) waren op wisselende locaties te weten park,bos , centrum. Koda kent de comaando,s : zit,af, hier, wachten, blijf, ,plaats, links, rechts. Volgen kan hij in een prikkelarme omgeving zoals het bos,buitengebied. Daarbuiten niet.Gaat zitten bij de stoep op het comando wachten. Ook als hij losloopt zal hij bij dit commando gaan zitten. Is gevoelig, dus reageert goed op beloning.