Asta

372x bekeken, aangeboden sinds 02-07-2021
Belgische Herdershond, Mechelse
Aantal reacties: 0 van 12
Match alert uitgeschakeld voor gasten

   Teef
   5 jaar oud
   Belgische Herdershond, Mechelse
   Zeewolde, Utrecht (NL)

   Gevraagde vergoeding € 100.00 (excl. € 6.99 bemiddelingskosten)

   Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Asta is een Nederlandse gesteriliseerde (dit jaar) teef van 5 jaar oud. Ze weegt ongeveer 25-26 kilo. Ze heeft geen bijzonder voer en lust eigenlijk alles. Voor mensen is ze heel betrouwbaar, is niet agressief naar haar eten, je kunt de voerbak makkelijk bij haar weghalen. Ze kijkt dan erg verbaast maar doet niets. Ze speelt graag met balletjes en het touw. Bij het spelen zal ze altijd proberen te voorkomen dat ze je per ongeluk bijt en het touw loslaten.

Ze is een echte Mechelse dus dat betekent waaks, tikje zenuwachtig en helaas bangig maar lief naar de baas of bezoek (zonder hond). Bezoek wordt enthousiast begroet maar ook snel geaccepteerd. Natuurlijk wil ze graag, en veel, aangehaald worden.

Geluiden van spelende kinderen of geluiden die ze niet herkent maken haar angstig. Andere honden die je buiten tegen komt vind ze moeilijk maar katten vindt juist leuk al snappen die haar niet.
Ik heb speuren/zoeken met Asta gedaan en dat vind ze leuk, bijna net zo leuk als autorijden.

  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Waaks

Item Price
Ras Belgische Herdershond, Mechelse
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Teef
Leeftijd 5 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Onbekend
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Onbekend
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Zindelijk Ja
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Minimaal
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

        

  Kan er niet meer voor zorgen
  Overig

Ik heb Asta nu 6 maanden en haar leren kennen als een lieve knuffelhond maar erg gevoelig voor geluiden zoals kinderstemmetjes, rolschaatsen, steps etc en bang op straat. Mensen die (on)verwacht binnenkomen is geen probleem al worden ze erg enthousiast begroet. In huis is ze waaks maar kan goed alleen zijn. Ze heeft jachtinstinct en valt uit naar andere (on)bekende honden. Helaas is dat 1 keer, toen ze los liep, verkeerd uitgepakt. Als we alleen wandelden luistert ze goed en kan ze loslopen. Na een periode van veel emotie hoopte ik dat een hond mij zou helpen met het leggen van contacten en positieve afleiding zou geven. Maar ik kan Asta niet de begeleiding geven die ze nodig heeft. We wandelen alleen nog heel vroeg of heel laat om prikkels te voorkomen en geen andere honden tegen te komen. Asta krijgt te weinig beweging. Ik wil haar niet naar een asiel doen, maar ik kan ook geen maanden meer voor haar zorgen. Toch geef ik haar niet zomaar weg, het moet een echt goed thuis zijn waar Asta een fijn leven kan krijgen. Ik denk dat Asta een rustige basis verdiend, bij voorkeur mensen die Mechelaars kennen, misschien in een buitengebied met weinig geluiden uit de buurt. Of ze heeft gedragstherapie nodig. Ze houdt van knuffelen, samen op de bank liggen maar heeft zeker uitdaging en veel beweging nodig. Achtergrond Asta heeft haar eerste 4 jaren bij een gezin gewoond met een klein kind en een andere hond, de bazin kon haar niet aan, Asta was vaak de hele dag in huis totdat de baas thuis kwam en in de avond met haar ging wandelen. Met een baby op komst moest Asta weg. Daarna is Asta nog 7 weken tijdelijk opgevangen voordat ze bij mij kwam.