Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Minnie- Reeds herplaatst

896x bekeken, aangeboden sinds 25-06-2024
Maine Coon
favoriteGemarkeerd als favoriet: 5
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Poes
schedule   2 jaar oud
badge   Maine Coon
location_on   Vlaardingen, Zuid-Holland (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Minnie is een twee jaar oude prachtige, energieke, sociale Maine Coon (geboren 31 maart 2022 als Mini-Me). Een schat van een beest met een speelse persoonlijkheid die vanwege een veranderde prive situatie niet meer past (zie verderop voor meer uitleg).

Minnie scheurt door het hele huis achter balletjes en propjes aan, heeft (praktisch) dagelijks zoomies, en springt en rent achter vliegjes en muggen aan. Ze is helemaal gek van water, en zodra de douche aan gaat zit ze er als de kippen bij. Minnie is altijd een binnenkat geweest, maar heeft (naar mijn mening) de persoonlijkheid om ook als een buitenkat te kunnen slagen indien die ruimte er is. Minnie is volledig zindelijk en heeft nog nooit iets naast de bak gedaan. Ze is daarnaast ook gesteriliseerd. Hoewel er beperkte ervaring is met meerdere mensen in huis, kan ik mij niet voorstellen dat ze het niet naar haar zin heeft met kinderen in de buurt. Ze is nieuwsgierig naar nieuwe mensen, en zeer zeker niet bang ingesteld. Minnie nog nooit enige fysieke agressie richting mij of anderen getoond (krabben, hissen, uithalen etc.).

Het enige dat Minnie niet is, is heel erg aanhankelijk. Ze kiest een paar keer per dag momenten uit waarop ze geaaid wil worden en dat laat ze je weten door toenadering te zoeken en je te 'lokken'. Dit zorgt er ook voor dat ze zich soms lastig laat kammen. Daarentegen is het wel een kat die graag knorrend in de buurt van je ligt en de hele dag nieuwsgierig achter je aan huppelt om te zien wat je doet en pakt (en als je iets pakt, moet er natuurlijk uitgebreid aan gesnuffeld worden)

Als kitten heeft Minnie met andere nestgenootjes geleefd en heeft in die periode ook met? volwassen honden geleefd, wat beide zonder problemen ging. Sindsdien heeft ze geen contact meer gehad met andere dieren.

Alle kattenbakken, manden, krabpalen, speeltjes, bakjes zijn gratis mee te nemen, net als de kat zelf. Het enige dat voor mij belangrijk is, is dat ze een goed huisje krijgt met een lief baasje die haar de juiste aandacht en uitdaging kan bieden. ?

  Eigenwijs
  Jachtinstinct
  Speels
  Allemansvriend
  Sociaal

Item Price
Ras Maine Coon
Groep Halflangharige
Geslacht Poes
Leeftijd 2 jaar
Vacht Langharig
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Ja
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met andere katten zijn Onbekend
Kan makkelijk met honden zijn Onbekend
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Kan traplopen zonder problemen
Kan buiten loslopen Ja
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee
Cattery Niet van toepassing


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

        

  Kan er niet meer voor zorgen
  Nieuwe baan, daardoor weinig tijd
  Te weinig speelruimte in de tuin / geen tuin

Vanwege een nieuwe baan, ben ik gestopt met 3/5 dagen per week thuiswerken, en ben ik nu 5 dagen per week minimaal 12 uur van huis (vaak langer). Dit zorgt ervoor dat Minnie niet meer de juiste hoeveelheid aandacht krijgt die ze wel verdiend. Dit in combinatie met een vrij kleine woonruimte (flatje) heeft me doen besluiten dat dit niet langer de juiste omgeving is voor Minnie en ben ik op zoek gegaan naar een nieuw baasje die haar meer liefde, aandacht en een ruimere leefomgeving kan bieden, bij voorkeur een omgeving waarbij ze ook naar buiten kan en een nieuwe wereld kan gaan ontdekken, maar dit is geen vereiste.