Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Finn - Reeds herplaatst

2879x bekeken, aangeboden sinds 18-12-2019
Jack Russell Terrier
chatAantal reacties: 0 van
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   10 jaar oud
badge   Jack Russell Terrier
location_on   Hengelo, Overijssel (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 150,00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Finn kan alleen bij oudere kinderen die precies weten hoe om te gaan met een onzekere hond. Liefst geen kinderen aanwezig,\r\nFinn kan niet alleen zijn, hij is het nooit geweest. Ws is het prima te trainen, de noodzaak was hier niet.\r\n\r\n\r\n

  Gehoorzaam
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Jack Russell Terrier
Groep Terriers
Geslacht Reu
Leeftijd 10 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Ja
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Nee
Kan makkelijk met katten zijn Ja
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Onbekend
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Onbekend
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Ja
Wat voor voer energique
Gebruikt medicijnen


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen of ouder dan 3 jaar
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Overig

De reden voor de uithuisplaatsing is niet in een hokje aan te vinken. Finn is nl een bijzondere en fantastische hond uit Bosnie. Hij heeft daar geen fijne start gehad. We denken dat hij daar zijn angst voor mannen aan over heeft gehouden. Laat je hierdoor niet afschrikken, het zijn meestal de mannen met slechte intenties, die vist hij er zo uit. Met veel moeite plaats ik hem op deze site. Finn is al een paar jaar bij ons, we hebben hem er bij genomen voor onze andere hond. Op zich gaan ze heel goed samen, maar als roedel binnen ons gezin zijn ze geen match. Finn is heel erg waaks, zodra onze andere hond kwispelt, een oor omhoog doet of maar piept dan vliegt Finn in de gordijnen. Toen er nog geen kinderen waren konden we dit aardig handelen. Maar ik sta nu telkens in spagaat en belanden we met regelmaat in gevaarlijke situaties waarbij bv een kinderwagen al eens omver getrokken is door hem. We hebben meerdere gedragsdeskundigen mee laten kijken naar zijn gedrag en hoe wij hem beter kunnen begeleiden. Maar hij is zo snel dat we zijn signalen niet op tijd oppikken om hem op tijd te corrigeren. Ook is het heel lastig met de kinderen. Nu onze dochter wat groter is gaat het redelijk, maar toen ze nog kroop werd hij bloednerveus. Onze baby gaat straks ook kruipen. Dus zit hij in huis met zn muilkorf om of zetten we hem apart. Zijn gedrag is echt niet extreem, wel is hij onzeker, maar met een goede leider er naast kan dit prima onder controle worden gehouden. Wij zijn niet de juiste baasjes voor hem, eigenlijk vanaf het begin al niet. Maar wij zijn geen opgevers en gingen veel met hem aan de slag.. Als je hem alleen hebt is hij dus makkelijk te sturen, maar met onze andere hond is het heel lastig. We komen echt handen en ogen tekort. We hebben het gevoel dat we telkens onze andere hond tekort doen, en ook dat uit Finn niet het beste wordt gehaald. Nu gaat hij veel mee naar de zaak van mijn vriend, maar ik vind dat persoonlijk geen leven voor een relatief jonge hond. We vragen wel een vergoeding voor Finn, maar hij is uiteraard onbetaalbaar en we zullen ook kritisch zijn naar wie hij gaat. Want hij zal enorm gemist worden. Ik heb als ras maar Jack Russel aangegeven. We denken dat er zeker terrier in zit, maar hij is een prachtige kruising van vanalles en nogwat.