Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Tio - Reeds herplaatst

814x bekeken, aangeboden sinds 10-11-2023
Australian Shepherd
favoriteGemarkeerd als favoriet: 3
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   3 jaar oud
badge   Australian Shepherd
location_on   Nijmegen, Gelderland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 100.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Tio is een grote knuffelbeer en houdt er van om bij je te zijn. Hij speelt graag met een bal of knuffel en wilt dat je hem weg gooit zodat hij hem kan pakken. Tio luistert op commando's en wilt graag nieuwe dingen leren. Wij hebben Tio van de vorige eigenaar overgenomen omdat ons werd verteld dat hij makkelijk is naar andere mensen, kinderen, honden en katten. Hij trok alleen wat aan de riem maar dit kon hij afleren. Hij komt van een boerderij en is opgegroeid met honden, katten en twee kleine kinderen. Ook kwamen er vaak vreemde mensen langs en dit ging goed. Hij houdt van auto rijden en ging mee naar de markt en het schoolplein. Nu wij hem hebben zien we hier helaas niks van terug. We hadden het idee dat het wennen was voor hem om van een dorpje naar een stad te gaan. Maar nu we hem bijna 3 weken hebben merken we dat dit niet meer wennen is maar het probleem groter wordt. Er zijn hier te veel prikkels om hem heen waardoor hij agstig wordt en heel alert is met wandelen. Alles en iedereen houdt hij in de gate en bij het zien van honden gaat hij meteen in de aanval. Ook bij mensen als hij hier van schrikt of het niet vertrouwt. Wanneer hij deze prikkels niet heeft, loopt hij goed mee. Hij vindt het nog steeds erg leuk om met de auto mee te mogen, maakt niet uit waarheen. Hij is waaks over zijn baasjes en gedraagt zich dan ook waaks wanneer en vreemde mensen binnen komen. Maar naar even snuffelen en kijken naar wat de persoon komt doen, is alles weer goed om wilt hij graag met je knuffelen. Wij wonen in een appartement en moeten het hele gebouw door om buiten te komen. Tussendoor komen we veel mensen en ook honden tegen en maakt het voor ons al een grote uitdaging om zonder gedoe buiten te komen. En doordat de vorige eigenaar hem helaas niet terug willen nemen, zijn we nu opzoek naar een ander huisje waar hij in een rustige omgeving kan wonen met weinig prikkels. Het is de allerliefste hond die je kunt wensen en hopen daarom snel een ander huisje voor hem te vinden, anders moeten we hem helaas aan de dierenambulance afstaan. En dit doen we liever niet. Riem, speeltjes en voer (wat er van over is) krijg je erbij.

  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Australian Shepherd
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Reu
Leeftijd 3 jaar
Vacht Langharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Nee
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Onbekend
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Onbekend
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Ja
Reactie op nieuwe onbekende mensen Agressief
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

        

  Overig

Is agressief naar vreemde mensen en honden toe. Vanuit angst en onzekerheid reageert Tio zo. Blaft hard naar andere hknden en wilt in de aanval.