Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Rox - Reeds herplaatst

1105x bekeken, aangeboden sinds 01-04-2023
Kruising tussen Hollandse Herdershond en Siberian Husky
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   2 jaar oud
badge   Kruising tussen Hollandse Herdershond en Siberian Husky
location_on   Kampen, Overijssel (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 25.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Voor Rox zoeken we een baasje met meer tijd en ruimte, een plek waar ze zich terug kan trekken van bezoek, dus niet in de kamer waar het bezoek ook wordt ontvangen, dan wij hebben, die houdt van flinke wandelingen. Met geduld is bezoek ontvangen te trainen: regelmatige bezoekers worden na verloop van tijd geaccepteerd en worden met een warm welkom zonder geblaf binnen gehaald en mogen zelfs haar eten afpakken, en dat voor een straathond!.
Haar toekomstige baasje leert haar nog beter om af en toe alleen thuis te zijn, helpt haar met haar zelfvertrouwen en haar vertrouwen in de mensen zodat ze haar verdedigingsstrategie los kan laten en met volle teugen kan genieten van het hond-zijn.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Kruising tussen Hollandse Herdershond en Siberian Husky
Groep Kruising
Geslacht Teef
Leeftijd 2 jaar
Vacht Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Ja
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Bang
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

        

  Overig

Rox heeft een vertrouwensprobleem richting mensen, ze vindt het moeilijk om haar huis en haar gezin te delen met derden. Volgens de gedragsdeskundige is haar gedrag niet afkomstig uit agressie, maar vanuit angst, een probleem dat heel lastig aan te pakken is en waarvoor meer tijd nodig is dan wij hebben.

Rox is een lieve, aanhankelijke jongedame. Superlief voor haar eigen gezin en de mensen die ze goed kent, maar heel terughoudend naar nieuwe mensen. Ze is een middenformaat kruising met twee verschillende kleuren ogen.
Rox vindt het heerlijk wanneer haar baasjes veel thuis zijn, ze vraagt dan niet veel aandacht, kan uren liggen wachten (als je aan het thuiswerken bent bijvoorbeeld) tot zij aan de beurt is. En als ze aan de beurt is, wil ze wil heel graag leren, ze is een slimme meid en bereid om hard voor "haar mensen" te werken, alle trucjes en commando’s gaan erin als koek!
Rox houdt van lange wandelingen en van flink rennen om haar jonge-honden-energie kwijt te kunnen. Ze vindt het ook gezellig om mee op stap te gaan in de auto. Ze houdt van spelen met andere honden en is meestal lief naar andere honden, wil altijd spelen als de andere hond dat ook wil. Soms ook gewoon even een korte snuffel en weer verder wandelen. Ze is gewend om met katten te leven, al moet de kat hier wel tegen opgewassen zijn, want ze wil lekker lomp spelen. Maar kan ook heerlijk samen met de kat op de bank slapen.
Rox haar wiegje stond in Griekenland, ze is in november 2021 naar Nederland gekomen. Ze is dus al helemaal ingeburgerd! Kort na haar komst naar Nederland is ze geadopteerd door ons, een gezin van vader, moeder en tienerdochter. Helaas hebben wij - na goed en lang nadenken - moeten besluiten om voor Rox een ander huisje te zoeken.