Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Sammie - Reeds herplaatst

2649x bekeken, aangeboden sinds 16-01-2020
Staffordshire Bull Terrier
chatAantal reacties: 0 van
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   5 jaar oud
badge   Staffordshire Bull Terrier
location_on   Ede, Gelderland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 100,00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Ivm burnout en zware depressie kan ik Sammie niet meer goed begeleiden in haar ontwikkeling, terwijl ze juist de leeftijd heeft dat dit erg belangrijk is.


Sam is graag bij je in de buurt en houdt van knuffelen. Ze kan naast actief zijn ook heerlijk luieren. Ze is een echte lieverd die graag in contact staat met haar baasje.


Toen Sam 5 maanden was heeft ze haar linker achterpoot bezeerd, op de röntgenfoto leek het of een heel klein stukje bot eraf gesprongen was maar dit was niet duidelijk. Dmv veel rust en pijnstilling is dit weer goed gekomen en ze loopt rent springt weer als voorheen.


Binnenshuis luistert ze goed en is ze rustig en speelt soms met haar speelgoed.


Buitenshuis is ze gauw onrustig door alle prikkels van honden en voorbijgangers en reageert dit soms af door happen naar de riem en het beginnen van een trekspel, bij het uit haar bek halen van de riem wil ze deze nog wel eens terugpakken waarbij per abuis ook wel eens mijn vinger of hand tussen zat. Dit zijn we aan het trainen om haar af te leren dmv een stropriempje door dit op tijd te gebruiken wanneer ze aanstalten maakt om de riem te gaan pakken, dit lukt al heel goed.


Soms wil ze ook tegen je opspringen in al haar energie van het moment, uiteraard ben ik bezig haar dit af te leren. Ook begin ik met training bij een hondenschool om haar toch in deze fase zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.


Het is niet bekend of Sam bij kinderen kan, ze is er niet van jongs af aan mee opgegroeid. Wel loop ik dagelijks langs een basisschool en dat vindt ze leuk maar ook spannend. Ivm haar snelle hoge energielevel naarmate ze ouder werd heb ik haar niet meer spontaan laten aaien/benaderen door kinderen. Het is helaas ook door een passerende klas basisschoolkinderen gekomen dat ze daar pootje bezeerd heeft omdat een aantal kinderen ineens hard gingen blaffen en gebaren naar haar. Hier schrok ze zo van dat ze in paniek onder een geparkeerde auto rende.Met andere honden is Sam wisselend in haar gedrag, als pup was zij onderdanig, nu is dat minder en is haar reageren afhankelijk van de manier waarop zij door de andere hond benaderd wordt. Meestal is dit rustig en onderzoekend. Waarbij na het doorlopen na de kennismaking toch even die sfreageer actie naar de riem of het springen eruit moet.Ik hoop op een gouden baasje die bekend is met en een voorliefde heeft voor dit mooie ras.Handelaren en fokkers liever niet reageren.

  Eigenwijs
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Staffordshire Bull Terrier
Groep Terriers
Geslacht Teef
Leeftijd 5 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Nee
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Onbekend
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Onbekend
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

  

  Overig

Ivm burnout en zware depressie kan ik haan niet meer goed begeleiden in haar ontwikkeling.