Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Bodi - Reeds herplaatst

2002x bekeken, aangeboden sinds 06-06-2022
Appenzeller Sennenhond
favoriteGemarkeerd als favoriet: 5
chatAantal reacties: 2 van 12
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   3 jaar oud
badge   Appenzeller Sennenhond
location_on   Zevenaar, Gelderland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 100.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Bodi is een blije en enthousiaste hond. Hij is over het algemeen best lui en hij ligt dan ook vaak languit in zijn bench, op zijn kussen of tegen de bank. Hij wordt graag geknuffeld en als je op de bank zit, komt hij naar je toe om aangehaald te worden. Bodi is graag dicht bij zijn gezin, maar hij kan maximaal 6 uur alleen thuis zijn. Hij is niet geschikt voor een kennel, maar hij kan wel goed in een bench, voor hem is dit een plekje waar hij zich terug kan trekken en kan rusten.Bodi is ook erg nieuwsgierig. Zodra je in de keuken bezig bent of je opent de deur van de voorraadkast dan komt hij altijd even een kijkje nemen. Bodi kan daarbij nogal brutaal overkomen. Als hij het idee heeft dat hij naar buiten mag, loopt hij je haast omver onderweg naar de deur. Als hij het idee heeft dat hij wat lekkers krijgt, zal hij zijn hoofd in de voorraadkast proberen te proppen of springt hij tegen je aan. Om dat af te leren, moet Bodi altijd eerst naar zijn plaats toe, voordat hij mag eten of iets lekkers krijgt. In het verleden had Bodi moeite om zijn rust te vinden, sinds zijn castratie gaat dit hem steeds beter af.Bodi stelt zich in huis waaks op. Als hij rare geluiden hoort, als de deurbel gaat of als hij andere honden hoort blaffen dan zal hij vaak beginnen te blaffen. Bodi houdt niet van de dweil of de stofzuiger, maar hij blaft er niet naar. Hij is niet bang voor onweer, knallen of vuurwerk. Hoewel Bodi waaks is, is hij erg enthousiast als er mensen op bezoek komen. Om te voorkomen dat hij het bezoek omver springt, laten wij Bodi altijd eerst tot rust komen in zijn bench. Eenmaal tot rust gekomen, kan hij dan het bezoek begroeten. Het is niet bekend of Bodi om kan gaan met kleine kinderen in huis. De verwachting is dat dit op dit moment nog niet kan, aangezien hij ons soms ook bijna omver loopt. Daarnaast is het moeilijk in te schatten hoe hij zal reageren om onverwachte bewegingen en geluiden van kleine kinderen. Bodi kan niet goed omgaan met andere huisdieren zoals katten. Met andere honden is de verwachting dat dit wel kan, mits het een stabiele hond is die tijdig zijn grenzen aangeeft en Bodi durft te corrigeren.

Gedrag aan de riem

Aan de riem stelt Bodi zich waaks op. Hij blaft naar mensen of dingen die hem niet bekend voorkomen, denk daarbij aan mensen in een rolstoel of kinderen op een skateboard. Als Bodi een hond vaker heeft gezien dan is hij nieuwsgierig en wilt hij graag snuffelen. Onbekende honden blaft hij meestal aan, hij trekt daarbij ook stevig aan de riem. Momenteel zijn we aan het trainen om Bodi dit af te leren.Bodi is aan de riem nogal eigenwijs. Als hij ergens graag wilt snuffelen, trekt hij stevig aan de riem. Soms neemt hij voor dat snuffelen echt de tijd. Het commando “lopen” kan dan helpen, na 1 of 2 keer loopt hij dan alsnog met je mee. Bodi luistert ook naar het commando “stop”, hij blijft dan stilstaan en gaat meestal ook gelijk zitten.

Losloopgedrag

Bodi heeft veel beweging nodig. Hij houdt van lange wandelingen en zwemmen. Bodi loopt graag los in het bos of in de tuin, maar hij vindt het wel lastig om met deze vrijheid om te gaan. Hij zal niet uit zichzelf voor komen, als daar geen beloning tegenover staat. Het is soms dan ook lastig om hem weer aan de riem te krijgen. Daarnaast speelt hij graag met stokken, hij probeert deze echt op te eten. Om dat te voorkomen (en af te leren) draagt hij buitenshuis momenteel een muilkorf. Als Bodi aan de riem zit, luistert hij naar het commando “los”, echter wanneer hij losloopt, luistert hij niet meer naar dit commando.Wanneer Bodi los loopt kan hij redelijk goed met andere honden overweg, zolang ze geen speeltjes, stokken of botten hebben. Bodi vertoont namelijk tekenen van bezitsagressie. Als de andere hond geen speeltjes of stokken heeft, benadert hij de andere hond voorzichtig. Tijdens het uitdagen tot spel en het daadwerkelijk spelen, blaft hij vaak hard. Dit komt bij sommige honden intimiderend over, waardoor ze niet willen spelen en weglopen. Bodi lijkt hier vaak geen boodschap aan te hebben en hij gaat dan door met uitdagen. Het beste is dan om Bodi te onttrekken aan de situatie met een beloning of een taak.

Herplaatsing

Er zijn een aantal dingen die Bodi nog moet leren, gelukkig is hij is erg leergierig. Hij reageert het beste op het belonen van positief gedrag en het negeren of ombuigen van negatief gedrag. Hoeveel je ook met hem zult trainen, het is belangrijk om te realiseren dat Bodi een Appenzeller is en blijft. Dat betekent dat hij altijd een zeker mate van wantrouwen zal hebben ten opzichte van vreemden. In het begin zul je aan hem moeten bewijzen dat je te vertrouwen bent. Hij is van nature eigenwijs en hij zal in een nieuwe omgeving zeker de grenzen aftasten. Bodi is daarom opzoek naar een baasje die ervaring heeft in het consequent opvoeden van een hond. Iemand die Bodi naast voldoende liefde en beweging, ook structuur en discipline kan bieden.


  Eigenwijs
  Aanhankelijk
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Appenzeller Sennenhond
Groep Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
Geslacht Reu
Leeftijd 3 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Hard
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin

        

  Overig