Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Hailey- Reeds herplaatst

4025x bekeken, aangeboden sinds 19-02-2017
Kruising Mechelse Herder en Saluki
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   9 jaar oud
badge   Kruising Mechelse Herder en Saluki
location_on   's-Gravenhage, Zuid-Holland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 175.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Hailey is een jonge hond, tussen de 1 en de 3 jaar. Ze is een mix, er zit in ieder geval iets van een herder in, rest is onbekend maar ik moest iets invullen als mix, dus voor Saluki gekozen omdat dit een bekende hond is in Iran. Ze is via een particulier bemiddelaar naar Nederland gekomen vanuit Iran. Met alle goede bedoelingen overigens. Ze is mishandelt geweest in Iran en heeft in een asiel gezeten waar ze haar uit hebben gered. Ze is in eerste instantie geplaatst bij mensen met 2 kleine kinderen. Mensen zonder enige ervaring met honden en een vrouw die eigenlijk bang is van honden. Op zich ging het goed met de kinderen, maar omdat Hailey kan schrikken van drukte en plotselinge onbekende geluiden voor haar is het beter wanneer ze in een gezin komt met grotere kinderen of geen kinderen. Ze luistert goed, is zachtaardig en rustig van aard en erg op de baas gericht. Die wil ze ook het liefst voor zichzelf. Net als haar voer en speeltjes, ze deelt niet met andere honden en dat is waarom het hier, waar ze nu tijdelijk is, voor haar te stressvol is. Achter de katten wil ze aanrennen, en eenden buiten vind ze prachtig, dus er zit wel wat jachtinstinct in. Ik heb hier 4 katten, dus dat is geen goede combinatie. Ze is volledig zindelijk, is goed te trainen, wil graag aandacht en veel knuffels en ligt het liefst aan je voeten. Ze is speels en laat zich makkelijk verzorgen met bijvoorbeeld de borstel, je kunt haar oren en gebit zonder problemen bekijken etc. Ze heeft wel leiding nodig, dit geeft haar veiligheid en houvast. Snoepjes pakt ze zacht aan. Ze trekt niet aan de lijn. Ze zal naar vreemden eerst even afwachtend zijn maar haar vertrouwen is snel te winnen. Als ze ergens kan zijn waar ze alleen is als huisdier, is Hailey een wereldhond waar iemand een ongelooflijk trouwe kameraad aan zal krijgen.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Jachtpassie
  Speels
  Allemansvriend

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Kruising Mechelse Herder en Saluki
Groep Kruising
Geslacht Teef
Leeftijd 9 jaar
Vacht Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Onbekend
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Nee
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Onbekend
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Onbekend
Lijn trekkracht Minimaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Ja
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen of ouder dan 3 jaar

        

  Kan niet goed overweg met andere huisdieren
  Overig

Hailey is een hele lieve aanhankelijke hond, maar ze heeft duidelijk behoefte aan een baas voor haar alleen. Ze kan wel bij kinderen, maar niet te jong omdat ze kan schrikken van harde en of onverwachte geluiden. Hierdoor zal ze niet agressief worden maar kan ze wel angstig reageren. Ze heeft geen baknijd bij mensen, maar wel bij andere dieren. Ook heeft ze bezitsdrang met haar speeltjes, alleen bij andere dieren. Ik kan haar speeltje probleemloos afpakken. Achter katten wil ze het liefst aan, die is ze duidelijk niet gewend. Ik heb een gezin met 2 honden en 4 katten, en Hailey verblijft hier tijdelijk op zoek naar een gouden mandje. Hailey loopt nog geen trappen, dit vind ze nog een beetje eng.