Pepsi - Reeds herplaatst

957x bekeken, aangeboden sinds 02-10-2022
Podenco Ibicenco
Gemarkeerd als favoriet: 1
Aantal reacties: 0 van 10
Match alert uitgeschakeld voor gasten

   Teef
   2 jaar oud
   Podenco Ibicenco
   Amsterdam, Noord-Holland (NL)

   Gevraagde vergoeding € 100.00 (excl. € 8.99 bemiddelingskosten)

   Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Met pijn in ons hart zoeken wij een nieuw huisje voor Pepsi. Helaas is het in het belang van Pepsi dat zij een nieuw huisje vindt. Pepsi is een enorm energieke hond, 4x per dag uit met een wandeling van een uur in het park & een mentaal spelletje is niet voldoende voor Pepsi. Dit uit zich in frustratie binnenshuis met het slopen van spullen. Pepsi kan alleen goed haar energie kwijt als ze een groot deel van de dag naar buiten kan en met een andere hond kan spelen.

Verder is het goed om te weten dat Pepsi angstig kan reageren op dingen zij niet kent (bijvoorbeeld het lawaai van een vuilniswagen die een container leegt). Die angst kan overwonnen worden met training en engelengeduld. Echter zien wij dat als er een andere (niet bange/stabiele) hond bij is dat Pepsi zo over haar angst heen is. Wij wonen in het centrum van Amsterdam waar er veel nieuwe dingen zijn voor Pepsi om bang voor te worden.

Wij vragen EUR 100,- adoptiekosten om ons te verzekeren van een serieuze partij. Daarvoor ontvangt de adoptant alle spullen van Pepsi (bench, mand, riem, autoriem enzovoorts).

  Sportief
  Gehoorzaam
  Jachtpassie
  Speels

Item Price
Ras Podenco Ibicenco
Groep Spitsen en Oertypen
Geslacht Teef
Leeftijd 2 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Ja
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Onbekend
Reactie op nieuwe onbekende mensen Bang
Kan mee in de auto Ja, maar alleen korte ritten
Zindelijk Ja
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Weinig
Lijn trekkracht Normaal
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Hond krijgt nu te weinig beweging
  Te weinig speelruimte in de tuin / geen tuin

Pepsi is een actieve hond die het heel leuk vindt om met andere honden te spelen en keihard te rennen. Ze is enorm sociaal naar honden en kan dan ook goed omgaan met de meeste honden. Ze is wat terughoudend naar vreemde mensen, maar is wel erg op haar baasjes gericht. Ze blijft graag bij je in de buurt als je thuis bent, maar kan wel goed alleen blijven (4 à 5 uur). Pepsi kent alle basiscommando's en luistert, op een paar puberbuien na, goed. Ze is dan ook getraind met behulp van een hondentrainer. Pepsi reageert buiten goed op (kleine) kinderen. Ze is was schichtig maar vind het geen probleem om hier een daar een aaitje te ontvangen. Pepsi is nooit binnenshuis langer met kinderen samen geweest. Wij denken dat ze wel met kinderen kan mits deze goed begrijpen hoe je met een hond om moet gaan (10 jaar+). Pepsi is als pup samen met haar broertjes en zusjes op straat gevonden in Spanje. Na opvang daar is ze naar Nederland gehaald waar ze ongeveer 6 maanden in het asiel verbleef ter socialisatie. Hierna is ze door ons geadopteerd en wij zorgen nu 6 maanden voor haar. De herplaatsing van Pepsi is in overleg met het asiel. Wij zoeken een nieuwe thuis met een andere hond en tuin waar Pepsi haar energie lekker kwijt kan. Wij hopen een thuis voor haar te vinden met de liefde én ook uitlaatklep en stabiliteit die ze verdient.