Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Igor- Reeds herplaatst

3408x bekeken, aangeboden sinds 02-09-2021
Zwarte Russische Terrier
favoriteGemarkeerd als favoriet: 1
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   4 jaar oud
badge   Zwarte Russische Terrier
location_on   Oegstgeest, Zuid-Holland (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 25.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Het doet ons veel pijn om onze Igor te herplaatsen en we hebben het er als gezin erg moeilijk mee. Het is geen impulsieve of lichtzinnige beslissing geweest. We vragen dan ook liever niet te reageren als je weinig ervaring hebt met honden (met gedragsproblemen ) of het fysiek en/of qua tijd niet aankunt. We willen ontzettend graag dat hij een gouden mand krijgt en niet van hand tot hand gaat door een slechte match. Dat zou voor hem rampzalig zijn. Alvast bedankt. Natuurlijk mag je mij via een bericht verder alles vragen als je meer info wilt.

  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Zwarte Russische Terrier
Groep Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
Geslacht Reu
Leeftijd 4 jaar
Vacht Kortharig
Hoogte Groter dan 70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Ja
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Nee
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Agressief
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Nee
Verharen van de vacht Weinig
Lijn trekkracht Minimaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Ja
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Huisdier is minder dan 6 uur per dag alleen

        

  Kan niet goed overweg met andere huisdieren
  Hond krijgt nu te weinig beweging
  Luistert niet (goed)
  Overig

Mijn een zwaar hart en lang tobben hoop ik via deze weg voor onze knappe lieve Igor een nieuwe gouden mand te vinden. Igor is bij ons gezin (5 kids) sinds 8 weken oud. Hij is nu 1,5 jaar. Ik heb hem op zien groeien sinds week 1 en daarom valt dit zwaar. Om een lang verhaal proberen kort te maken, zoekt hij door gedragsproblemen een nieuw thuis. Igor is fantastisch voor ons gezin en andere hond, een echte knuffelbeer, maar veel te waaks en reactief naar bezoek. Ook op straat vindt hij andere honden moeilijk en vreemde mensen ook. Niet altijd en niet iedereen. Hij is gekomen bij ons in de eerste lockdown en ik denk zelf dat het daar mis is gegaan. Heel lang geen bezoek en daarmee nooit gewend met vreemden. Natuurlijk speelt zijn genetica ook een rol. Hij is gefokt om te bewaken en beschermen en neemt dat veels te serieus. Buiten gaat het uitvallen naar andere honden en vreemden al veel beter, maar in en om het huis niet. Om die reden hebben we ook een kennel laten bouwen, voor de momenten dat we bezoek krijgen. Je moet je er bewust van zijn dat even open doen voor de bezorger niet gaat als hij in huis losloopt. Ik weet zeker dat hij zal aanvallen, omdat hij in zijn territorium vreemden als indringers beschouwd. We hebben maanden lang trainingen gevolgd bij de Packleader. Hun conclusie is inmiddels die van ons. Igor heeft eigenlijk een baan nodig en is een dominante en reactieve hond, waar nog heel veel werk in zit. En toch ook jong en onzeker. Dat maakt het buitengewoon ingewikkeld. We zoeken iemand die een baan voor hem heeft of van hem wil maken en alle tijd heeft om hem te trainen. Dan heb je een trouwe vriend voor het leven, want hij gaat voor je door het vuur. Hij is lief bij de dierenarts, trimster en in de hondenopvang doet hij het ook prima. Hij valt dus niet iedereen zomaar aan, maar voornamelijk wil hij zijn familie en terrein beschermen. Die drift slaat door. Wij hebben 5 kinderen en nog een hond en hoe hard we ook ons best doen om hem alle training te geven die hij verdiend, het lukt niet. Fysiek is het zwaar (hij weegt 50 kilo) en met nog een jonge hond erbij kunnen we het niet meer bolwerken. Het is gewoon echt teveel. Igor gaat niet weg als we niet zeker zijn dat het een match is. Je moet veel verstand hebben van hondengedrag en bereid zijn om te investeren in zijn toekomst. Je moet genoeg tijd hebben en het liefst ook (veel) buitenruimte. Hij zou een excellente waakhond zijn, maar heeft ook echt veel liefde nodig. Alleen zijn vind hij niet fijn. Hij houdt van samen zijn en wil knuffelen. Katten wil hij op jagen. Het is een rashond met stamboom en komt uit een kampioenen familie. Wij willen geen geld, maar wel iemand die in hem geloofd en een mooie toekomst kan bieden. Ik hoop met heel mijn hart dat er iemand is die dit leest en hem die kans wil geven.