Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Lucky - Reeds herplaatst

753x bekeken, aangeboden sinds 07-08-2023
Border Collie
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   5 jaar oud
badge   Border Collie
location_on   Grolloo, Drenthe (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Lucky is een schat van een hond, super lief, tikkeltje onhandig, luisterd goed maar wel een echte border collie. Zoals eerder benoemd wij dachten het 5* huisje voor haar te zijn. Maar we merken dat ze niet gelukkig is door de vele prikkels (autos op en van de dam). Wij gunnen haar de rust en aandacht die ze nodig heeft als Border collie zijnde met het opjaag instinkt. Gewoon in de huis is er niets aan de hand en is ze hartstikke rustig, ze is normaal waaks en kan met katten, honden en kinderen. Buiten los op het erf van onze boerderij ligt ze altijd op het zelfde plekje op zoek naar autos in de wijde omgeving en het is hier wijdt. Dus ze kan ver kijken, voor haar dagelijks vermaak maar niet gezond. Ze is helemaal gefocussed op die plek waar ze het liefste ligt en waar ze zodra der autos de dam afrijden fanatiek kan worden. Voor haar zal de beste plek zijn een tuin achter het huis, niet aan straat waar ze normaal haar leuke Lucky kan zijn. Mocht je op zoek zijn naar een trouwe, lieve, grappige, medium grote hond. Ze is gek op water, mee fietsen en het land op gaan om uit te razen, en heeft altijd energie maar kan ook heerlijk bij je op de bank liggen. Voor meer info neem gerust contact op.

  Sportief
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Allemansvriend

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Border Collie
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Teef
Leeftijd 5 jaar
Vacht Langharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Nee
Eerste eigenaar Nee
Heeft een (puppy) training gehad Onbekend
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Ja
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Ja
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Minimaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

        

  Overig

Lucky komt bij een oudere man vandaan die naar een verzorgingstehuis moest. Lucky kon niet mee naar het tehuis en wij mochten haar overnemen. Wij gunde haar een vrij leven bij ons op de boerderij samen met onze twee jack russels en onze rottweiler. Helaas werd de Rottweiler vlak voor dat ze kwam ernstig ziek deze heeft ze nooit eer ontmoet. We moeten nu naar 2 jaar toch tot de conclusie komen dat de vrijheid die ze heeft bij ons niet goed is voor haar. Ze is enorm gefocussed (gefixeerd) op zowel (van het erf rijdende) autos en ons teefje Sheri. Aangezien wij een pensionstal hebben rijden er veel autos af en aan van het erf en dan begint ze te blaffen. Ook ons jack teefje Sheri zit ze constant bovenop. Ze kunnen ook prima samen slapen en rennen maar ze is net iets te veel bezig met haar. Wat ons heeft doen besluiten dat het voor iedereen beter is dat Lucky in een rustigere omgeving terecht gaat komen zonder de vele prikkels die bij ons zijn en blijven. We hebben het 2 jaar aangekeken en geprobeerd maar van deze situatie wordt niemand gelukkig, zowel Lucky niet als Sheri en dan heeft weer een effect op ons. Daarom zoeken we een nieuw huisje voor Lucky.