Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Olle - Reeds herplaatst

3594x bekeken, aangeboden sinds 22-02-2019
Labradoodle
chatAantal reacties: 0 van
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Reu
schedule   7 jaar oud
badge   Labradoodle
location_on   De Kwakel, Noord-Holland (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Sommige items konden niet goed worden aangegeven. Graag raadplegen van de additionele omschrijving zoals het wel samen kunnen met honden maar niet met andere huisdieren. Daarnaast is het ook belangrijk te melden dat Olle niet kan samenwonen met (kleine) kinderen omdat hij een bijt historie heeft.

  Eigenwijs
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Labradoodle
Groep Overige
Geslacht Reu
Leeftijd 7 jaar
Kort/langharig Langharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gecastreerd Nee
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Ja
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Ja
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Onbekend
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Onbekend
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een grote tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen

        

  Kan er niet meer voor zorgen
  Hond is te agressief
  Te weinig speelruimte in de tuin / geen tuin

Olle is een medium Australian Labradoodle reu van bijna 3 jaar ( geboren 27 april 2016 ). Wij (Hondenschool Feedback) zijn inmiddels contactpersoon geworden van Olle omdat de eigenaar de situatie rondom Olle emotioneel niet meer goed aankan.\r\n\r\nHij is als pup bij deze wat oudere man (midden 70) gekomen en tot ongeveer 8 maanden heeft hij niet echt problemen gehad met Olle, wel was het van begin af aan een wat onzekere hond.\r\nDaarna begon Olle problemen te krijgen met verzorgende handelingen, in en uit de auto gaan, maar ook met aanlijnen. \r\n\r\nTijdens het aanlijnen heeft Olle de eigenaar een aantal malen gebeten. Hij heeft toen enige tijd de buurvrouw gevraagd Olle aan te lijnen voor de wandeling en dat is een korte periode goed gegaan, maar ook deze heeft hij uiteindelijk gebeten. \r\nDe eigenaar is bij ons gekomen toen Olle ruim een jaar was en op dat moment was Olle chemisch gecastreerd. Onze conclusie was dat er veel wederzijds wantrouwen was van Olle naar de eigenaar, maar logischerwijs was de eigenaar ook bang van Olle geworden. De eigenaar heeft veel kleine signalen gemist van Olle waardoor het gedrag geëscaleerd is.\r\n\r\n We hebben adviezen gegeven om in ieder geval bijtincidenten te vermijden en hem geleerd Olle beter te lezen zodat Olle zich meer begrepen zou voelen. Omdat de hond natuurlijk wel uitgelaten moet worden, hebben we tijdelijk met voertjes strooien gewerkt zodat de eigenaar Olle kon aanlijnen terwijl hij at. We weten uiteraard dat dit geen oplossing is, maar we hebben daardoor gevaarlijke situaties vermeden. Dit is een paar maanden goed gegaan. In die tijd hebben we geoefend om Olle een tuigje om te doen en aan te lijnen, wat uiteindelijk door ons gelukt is, echter de eigenaar blijft bang en inmiddels slikt hij bloedverdunners waardoor zijn angst nog groter is geworden om gebeten te worden. \r\n\r\nDe relatie tussen Olle en de eigenaar is uiteindelijk verslechterd en Olle gaat in steeds meer dingen een bedreiging zien, ook in huis.\r\nMet als gevolg dat hij slecht slaapt en nauwelijks nog in de buurt van de eigenaar durft te eten. Vorig jaar is de eigenaar echt aangevallen door Olle toen hij hem een botje wilde geven. Ondertussen hebben wij al die tijd Olle uitgelaten omdat het echt niet meer ging. Olle vertrouwd ons goed, al zijn we altijd rustig en voorzichtig met hem. Wanneer je de tijd met hem neemt zien wij zeker mogelijkheden bij een nieuwe eigenaar die dit snapt en hem niet wil dwingen en het op Olle zijn tempo kan doen. \r\n\r\nWe zijn sinds zomer 2018 bezig om Olle te herplaatsen, maar helaas is dat nog niet gelukt.\r\nEind januari hebben we contact opgenomen met de fokker of zij mogelijkheden of mensen kent die Olle willen hebben, maar ook dat is nog steeds niet gelukt. Voor de veiligheid is het beter om Olle echter niet bij jonge kinderen te plaatsen en helaas is er veel vraag naar labradoodles maar dan vooral door gezinnen met jonge kinderen.\r\nOmdat in het contract staat dat hij gecastreerd moet wo