Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Wolle- Reeds herplaatst

1073x bekeken, aangeboden sinds 28-06-2022
Oud Duitse Herdershond
favoriteGemarkeerd als favoriet: 1
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Geslacht: Reu
schedule   Geboortedatum: 21-11-2020 (3 jaar oud)
badge   Ras: Oud Duitse Herdershond
location_on   Heerlen, Limburg (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 150.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Wolle Wolle is een kruising tussen een bastaard oudduitse herder en een duitse herder met stamboom. Hij ziet er uit als een oudduitse herder. Dus heeft mooi lang haar. Eind november wordt hij 2 jaar oud. Hij is erg groot voor een herder en weegt zon 60 kilo. Twee maanden geleden is hij gecastreerd. Hij kan goed enkele uren alleen zijn in huis en is heel rustig van aard. Hij is absoluut niet agressief maar wel heel sterk en soms eigenwijs. Ik heb hem niet streng opgevoed. Van pup af aan heeft hij dagelijks veel gespeeld met andere honden en verstaat de hondentaal heel goed. Hij maakt geen ruzie met andere honden en als kleine hondjes hem driftig aanvallen laat hij ze links liggen en gaat er niet op in. De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij een buurhond wel aanblaft, maar die woont waarschijnlijk echt te dichtbij. Wolle is waaks maar niet overdreven en het is geen hond die heel veel blaft. Dat deed hij in de auto wel, maar dat is ondertussen helemaal van de baan, want als hij niet al te veel naar buiten kan kijken is hij ook in de auto heel braaf. Hij is niet heel verzot op eten. Eet weinig , maar drinkt altijd heel veel. Hij morst ook veel water bij het drinken. Hij is zeer fanatiek met stokken. Eigenlijk te fanatiek. Je moet oppassen dat hij dan niet per ongeluk in je hand bijt. Dat zou nog wat moeten worden bijgestuurd. En terug aan de lijn komen na loslopen lukt dit baasje eigenlijk ook niet goed genoeg. Hij komt wel, voor een stok, altijd. Maar niet altijd op commando hier. Hij heeft een krachtige baas nodig. Want als hij echt een bepaalde kant op wil zet hij zijn kracht in. Ik heb hem erg verwend. Hij heeft een eigen leren bank als hondenmand, maar hij ligt ook vaak op mijn bank met zijn kop op mijn schoot. Hij ligt ook graag buiten. zelfs als het heel koud is. Het is een prachtige, grote, vriendelijke, beetje eigenwijze knuffelbeer.

  Eigenwijs
  Aanhankelijk
  Speels
  Allemansvriend
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Oud Duitse Herdershond
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Reu
Leeftijd 3 jaar
Vacht Langharig
Hoogte Groter dan 70cm
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Nee
Is bang voor de dierenarts Ja
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Onbekend
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Ja
Reactie op nieuwe onbekende mensen Vriendelijk
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Hard
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een grote tuin
  Nieuwe eigenaar heeft een afgesloten tuin

        

  Kan er niet meer voor zorgen
  Trekt te hard aan de lijn
  Te weinig speelruimte in de tuin / geen tuin
  Luistert niet (goed)
  Overig

Waarom ik een nieuw baasje zoek. Wolle is mijn 6de grote hond en ik heb nooit moeite gehad met mijn vorige grote honden onder appel te krijgen. Maar ondertussen ben ik geen jonge sterke vrouw meer, maar een dame van 64 die heel veel last heeft van artrose en heb enorme moeite deze krachtige hond goed onder controle te krijgen. Als hij een bekend persoon ziet aan de overkant van de straat en hij daarheen wil om hem te begroeten hou ik hem met geen mogelijkheid. ( en laat hem dus maar los om mijn heupen heel te houden) Dat geldt ook als hij bv een kat of rat ziet. Ik ben heel bang dat daar nog eens ongelukken van komen. In mijn privéomstandigheden speelt nog iets anders. Mijn kleinkindje is veel te vroeg geboren en heeft heel veel zorg nodig. Ook waarschijnlijk in de toekomst. Dat is moeilijk te combineren met deze grote hond. In het halve jaar dat ik nu oma ben, vol stress, heb ik me niet echt op Wolle kunnen focussen. En omdat hij zo groot en sterk is vinden familieleden het ook moeilijk om voor hem te zorgen als ik door die omstandigheid niet kan. Ik heb maar een piepklein rijtjes huis met een klein achterommetje. Eigenlijk heeft zijn grote lijf veel meer plaats nodig. Een andere hond in huis zou ook heerlijk voor hem zijn, maar dat is natuurlijk niet nodig als de baas tijd genoeg voor hem heeft. Ik heb van alles geprobeerd. Castratie bv. En een maand lang hondenhotel met intensieve training. Dat heeft wel wat gebracht. Daar was hij een voorbeeldige hond. Maar ik moet toch toegeven dat ikzelf hem niet helemaal aankan. Ik heb het er heel erg moeilijk mee want ik ben verzot op hem. Maar hij verdient een andere baas. Die hem de zekerheid en rust kan geven die hij zoekt.