Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Sjaak - Reeds herplaatst

650x bekeken, aangeboden sinds 06-04-2022
Pers
chatAantal reacties: 0 van 12
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Kater
schedule   13 jaar oud
badge   Pers
location_on   Barendrecht, Zuid-Holland (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Mickey (wij hebben hem Sjaak genoemd) hebben wij in juli 2021 geadopteerd uit het asiel. Hij werd daar 'de directeur' genoemd omdat hij alles zelf graag bepaald. Tijdens onze eerste ontmoeting werd ik al op de hoogte gesteld van zijn gedrag. Hij gaf een kopje tegen mijn hand en ik was dolblij en trots dat ík hem wél mocht aaien maar na 2 aaitjes kreeg ik een tik. Tijdens de 2e ontmoeting kreeg mijn vriend een tik en toen dachten wij: ja, die willen wij! Hij vind het vreselijk om gekamd te worden.. Hij kwam dan ook verwaarloosd en onder de klitten het asiel binnen. Voor wij hem kwamen ophalen is hij onder narcose getrimd. Ik heb nog steeds contact met de trimster uit het asiel die Sjaak goed kent en zij komt hem bij ons thuis ongeveer 2x per jaar scheren. Dus ik kan u die contactgegevens meegeven mocht u toevallig in haar buurt wonen.

Toen hij bij ons thuis kwam is hij in korte tijd al positief veranderd. We mogen hem nu iets langer aaien maar stop wel optijd anders krijg je een haal en hij komt af en toe uit zichzelf aandacht vragen. Hij heeft al een paar keer luid knorrend op mijn buik gelegen in bed. Als ik mijn handen maar niet beweeg en ze in het zicht houd. Want handen vind hij heel spannend. Hij is verder niet bang aangelegd en weet van zich af te bijten. Hij is heel ondernemend en ontzettend speels, je zou niet zeggen dat hij al 12 is! Hij zou heel de dag door kunnen spelen. Het is echt een leukerd met een eigen willetje.

De reden dat wij hem moeten herplaatsen is omdat hij niet klikt met onze 2 andere katten dus een vereiste is dat hij niet bij andere huisdieren terecht komt. Hij blijft andere katten willen aanvallen ondanks onze weken lang durende integratie plan en een kattencoach die wij hebben ingeschakeld. Hij kan ook niet met kinderen want dat was de reden dat hij in het asiel terecht kwam.
Hij moet dus ongeveer 2x per jaar geschoren worden omdat hij kammen echt vreselijk vind.
Het zou zo fijn zijn als hij bij iemand terecht komt die heel veel geduld heeft, geen behoefte heeft aan een kroelkatje en wanneer hij het aangeeft kort aandacht kan geven en van spelen houd! Ook zou het heel fijn zijn als u een tuin heeft omdat hij heel ondernemend en nieuwsgierig is en zo kan hij ook lekker zijn energie kwijt. Hij verdient het echt.

  Eigenwijs
  Jachtinstinct
  Speels

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Pers
Groep Langharige
Geslacht Kater
Leeftijd 13 jaar
Kort/langharig Langharig
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Nee
Is bang voor de dierenarts Onbekend
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Nee
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met andere katten zijn Nee
Kan makkelijk met honden zijn Nee
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee
Cattery Onbekend


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen

        

  Kan niet goed overweg met andere huisdieren