Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Saar - Reeds herplaatst

1054x bekeken, aangeboden sinds 26-03-2022
Border Collie
favoriteGemarkeerd als favoriet: 1
chatAantal reacties: 1 van 12
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   3 jaar oud
badge   Border Collie
location_on   Amsterdam, Noord-Holland (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

We zoeken een liefdevol nieuw thuis voor Saar (via directe plaatsing, geen tussenpersonen). Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar ervaring heeft met het trainen van honden en tijd en energie wil steken in het verder trainen van Saar. Uiteraard is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar voldoende tijd heeft om 3 x per dag met Saar een stuk te fietsen of wandelen. Ze heeft baat bij een rustige prikkelarme omgeving met structuur.

De huidige omgeving is voor Saars karakter niet zo geschikt. Ze leeft in een jong gezin met drie kinderen en een poes, in een drukke, stadse omgeving. Haar karakter heeft een grote impact op ons gezinsleven. Als kinderen komen spelen moeten we voorzorgsmaatregelen nemen. In de huidige situatie moeten we continu alert zijn of en hoe Saar reageert op prikkels buiten en binnen, zoals de brievenbus, bel en mensen die langslopen.

Afgelopen jaar heeft ze een intensieve training gehad vanwege haar gedrag. Dat heeft tot verbetering geleid, maar ze kan en moet nog zeker vervolgstappen zetten. Dat vraagt intensieve vervolgtraining. In onze gezinssituatie kunnen wij haar die niet bieden. Zie verder bij reden herplaatsing.

We zullen Saartje missen, maar hopen dat ze een lief nieuw thuis kan vinden waar ze haar energie en leergierigheid kwijt kan.

  Sportief
  Eigenwijs
  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Waaks

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Border Collie
Groep Herdershonden en veedrijvers
Geslacht Teef
Leeftijd 3 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Nee
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Reactie op nieuwe onbekende mensen Bang
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Normaal
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Nee
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin
  Nieuwe eigenaar heeft geen kinderen

        

  Hond krijgt nu te weinig beweging
  Hond is te agressief

Saar is 1,5 jaar, leergierig en intelligent. Ze is erg waaks en alert. Gehecht, lief en trouw aan ons als gezin. Soms wat eigenwijs maar wel corrigeerbaar. Houdt van knuffelen en spelletjes doen. Ze heeft veel moeite om anderen in huis te accepteren. Als er bezoek komt, kan ze nu nog niet los en zit ze in haar bench (bij voorkeur op een plek waar ze bezoek niet kan zien en horen want blaft anders een tijd en reageert fel). Reageert op prikkels op straat (fietsen, rolcontainers, hardlopers, etc), soms heftig, en heeft vaak de neiging er achter aan te rennen en te happen. Soms lopen we buiten met haar met een muilkorf. Ze is altijd aangelijnd, tenzij in rustige omgeving met een balspel. Met gerichte training (bijv. met een bal) kan ze de neiging te reageren op de omgeving onderdrukken en houdt ze focus op het spel/training.

Ze gaat twee keer per week met een roedel mee wandelen. Dit vindt ze fantastisch. Ze loopt in de roedel los en luistert goed. Ze speelt graag met andere honden. Ze houdt van bewegen; rennen naast de fiets, ballen ophalen en terugbrengen, stokken uit het water halen. Slaapt de overige tijd veel (in haar bench). Ze kan lang alleen zijn (max 7 uur), mits ze daarvoor lekker en lang heeft kunnen rennen.We zoeken een liefdevol nieuw thuis voor Saar (via directe plaatsing, geen tussenpersonen). Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar ervaring heeft met het trainen van honden en tijd en energie wil steken in het verder trainen van Saar. Uiteraard is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar voldoende tijd heeft om 3 x per dag met Saar een stuk te fietsen of wandelen. Ze heeft baat bij een rustige prikkelarme omgeving met structuur.De huidige omgeving is voor Saars karakter niet zo geschikt. Ze leeft in een jong gezin met drie kinderen en een poes, in een drukke, stadse omgeving. Haar karakter heeft een grote impact op ons gezinsleven. Als kinderen komen spelen moeten we voorzorgsmaatregelen nemen. In de huidige situatie moeten we continu alert zijn of en hoe Saar reageert op prikkels buiten en binnen, zoals de brievenbus, bel en mensen die langslopen.

Afgelopen jaar heeft ze een intensieve training gehad vanwege haar gedrag. Dat heeft tot verbetering geleid, maar ze kan en moet nog zeker vervolgstappen zetten. Dat vraagt intensieve vervolgtraining. In onze gezinssituatie kunnen wij haar die niet bieden.

We zullen Saartje missen, maar hopen dat ze een lief nieuw thuis kan vinden waar ze haar energie en leergierigheid kwijt kan.