Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Pepper - Reeds herplaatst

3193x bekeken, aangeboden sinds 11-12-2019
Kruising tussen Duitse Herder en Saarlooswolfhond
chatAantal reacties: 0 van
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Teef
schedule   9 jaar oud
badge   Kruising tussen Duitse Herder en Saarlooswolfhond
location_on   Almelo, Overijssel (NL)

wallet
   Kosteloos aangeboden door eigenaar (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

We hebben Pepper als pup gekocht en ze is opgegroeid met onze oude Duitse herder in ons gezin met 2 kinderen van toen 8 en 11 jaar. We woonden op een boerderij en de honden waren overdag vooral buiten waar ze over het erf sjouwden en in de gaten hielden wie er allemaal langs gingen. 's Avonds waren ze bij ons binnen. Pepper is paarden, schapen en kippen gewend. Met katten heeft ze een haat-liefde verhouding; leuk om na te jagen maar ze wil dan vooral spelen. Inmiddels zijn we verhuisd naar een vrijstaande woning en is onze oude hond overleden. Pepper is een vrolijke, lieve hond die heel graag bij haar baas is. Ze houdt van wandelen en met de bal spelen. Ze kan aan een gewone riem uitgelaten worden of met een gentle leader. Aan de riem is ze bij sommige honden onzeker en kan dan lelijk uitvallen. Ze is wel te corrigeren maar dat gaat soms lastig. Met sommige honden kan ze lekker spelen. Pepper kan ook wel los lopen en komt meestal als je haar roept. Ze heeft wel een behoorlijk jachtinstinct en wanneer ze bijvoorbeeld een konijn ruikt kan ze er achteraan gaan en pas terug komen als ze uitgejaagd is. We houden dan ook 's avonds altijd aan de lijn. Pepper is nog steeds een buitenhond maar we denken dat ze ook wel binnen kan zijn. Op dit moment is ze 2 keer in de week tussen de 4 a 5 uur alleen en dan verblijft ze in de schuur waar ze ook haar slaaphok heeft. Dit gaat prima. Ook 's nachts ligt ze hier en dat kan ze prima volhouden. We hebben met Pepper een puppy cursus en een vervolgcursus gedaan en hier heeft ze de basiscommando's goed geleerd. Een jaar of 3 geleden zijn we nog met haar naar cursus geweest om te proberen het uitvallen naar andere honden af te leren maar dit is niet helemaal gelukt. Ze vindt het leuk om met haar baasje bezig te zijn. Pepper is bang voor vuurwerk. Wanneer we op vakantie gaan of een weekend weg gaat Pepper naar een pension. Hier speelt ze met gelijkwaardige honden de hele dag in een wei. Wanneer ze 's avonds in de kennel moet is het even moeilijk maar ze legt zich er wel bij neer.

  Aanhankelijk
  Gehoorzaam
  Speels
  Allemansvriend

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Kruising tussen Duitse Herder en Saarlooswolfhond
Groep Kruising
Geslacht Teef
Leeftijd 9 jaar
Kort/langharig Kortharig
Hoogte Middel, 35-70cm
Gesteriliseerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Heeft een (puppy) training gehad Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met katten zijn Nee
Kan makkelijk met andere honden zijn Ja
Kan goed overweg met kleine kinderen Ja
Reactie op nieuwe onbekende mensen Onbekend
Kan mee in de auto Ja
Waakzaamheid Onbekend
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Verharen van de vacht Onbekend
Lijn trekkracht Normaal
Beheerst basis commando's Onbekend
Heeft baknijd Nee
Gebruikt speciaal voer Ja
Wat voor voer Als pup altijd rode huid en daarom op Hypo-allergeen voer gezet.
Gebruikt medicijnen Nee


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Geen

        

  Trekt te hard aan de lijn
  Overig

Sinds onze oude hond is overleden heeft Pepper last van verlatingsangst als we weg zijn op ongewone momenten. Ze kan 2 a 3 keer per week prima een uur of 5 alleen zijn ('s morgens) en 's nachts geeft het ook geen problemen. Maar wanneer we op een voor haar ongewoon tijdstip weg gaan, bijvoorbeeld tussen 6 en 8 's avonds, kauwt ze aan de kozijnen en deur van de schuur en aan andere dingen in de schuur. Ze is dan zo in paniek dat dit tot bloedens toe door gaat. We hebben van alles geprobeerd om hieraan te doen; een voerbal, een kauwbot, licht en muziek aan en kalmerende tabletjes. Helaas helpt dit niet. We hebben dan ook besloten dat het voor Pepper beter is om een ander huis te zoeken. We denken dat ze in een situatie met een andere hond of wanneer ze vrij buiten rond kan lopen als er niemand is, goed tot haar recht komt en geen last van angst zal hebben. We willen graag dat Pepper op een goede plek terecht komt. ze zal al haar spullen meenemen zoals het houten, tochtvrije hok op poten met deksel, kussens en kleden, voerton, voerbakken enz.